Zdravlje

Ljubav

Istraživači iz Italije tvrde da su pronašli lek za korona virus!

Istraživači iz Italije tvrde da su pronašli lek za korona virus! U pitanju je tečnost koja se kupuje u svakoj apoteci i koju svi imamo kod kuće! Istraživanje pokazuje da virus na ovaj način može biti neutralizovan pre nego što prodre kroz epitel

Istraživači iz Italije tvrde da su pronašli lek za korona virus! Svet Plus




Kako prenose italijanski mediji (uključujući i nacionalnu agenciju ANSA), grupa istraživača iz Napulja objavila je rezultate istraživanja prema kojem ispiranje usta ovim rastvorom, korišćenjem spreja za nos na bazi hidrogena i kapi za oči može pomoći kao zaštita od virusa KOVID-19. Njihovi rezultati potvrđeni su i eksperimentima napravljenim na univerzitetu u Milanu.



PRVI DOKAZ

Eksperimenti su pokazali da su osobe koje su bile zaražene, ali asimptomatične ili su imale blage simptome zaraze nakon primene kure na ponovnom testiranju bile negativne na KOVID-19.



Profesor Del Prete: Istraživanje pokazuje da virus na ovaj način može biti neutralizovan pre nego što prodre kroz epitel



- Ukratko, istraživanje pokazuje da virus može biti neutralizovan pre nego što prodre kroz epitel, do čega dolazi u toku dva dana nakon zaraze, jačanjem odbrambenih snaga organizma i čišćenjem usta, nosa i očiju, koji su glavni putevi kroz koje virus dolazi u organizam - izjavio je za agenciju ANSA Antonio del Prete, profesor na očnom odeljenju univerziteta "Federiko II".


Kako tvrde Italijani, ova mera, koja se bazira na preparatima jeftinim i dostupnim svima, efikasna je i kao preventiva i kod pacijenta koji imaju blage simptome zaraze koronavirusom, čime se sprečava da virus prodre u pluća i dovede do teže kliničke slike.

Naučnici iz Napulja objavili su rezultate svog rada u engleskom naučnom časopisu Infekšn kontrol & hospital epidemiolodži.


Ovo je prvi naučni dokaz da troprocentni rastvor hidrogena ubija KOVID-19, ali se o dejstvu ovog rastvora, čija je cena u Srbiji oko 200 dinara za pola litra, uveliko govorilo i u Rusiji. Tamo se takva teorija bazirala na izučavanjima doktora medicinskih nauka Ivana Pavloviča Neumivakina, koji je godinama brinuo o zdravlju kosmonauta, a potom se posvetio alternativnoj medicini.







JASAN PRINCIP

Neumivakin, kako se pisalo u ruskim medijima, ustanovio je da hidrogen onemogućava virusima i bakterijama da nas napadaju kada ga unesemo u organizam na pravilan način.

- Tajna čudotvornog uticaja hidrogena na naš organizam sastoji se u tome što on snabdeva tkiva i organe atomskim, aktivnim kiseonikom, a ne molekularnim, kojeg ima u atmosferskom vazduhu - govorio je doktor i objasnio:

- Troprocentni hidrogen uništava patogenu mikrofloru organizma, bilo da su u pitanju virusi, bakterije ili gljivice, i ujedno oslobađa telo viška slobodnih radikala.

Prema rečima ruskog doktora, važno je da se rastvor hidrogena popije pola sata pre jela ili pića i bar dva sata nakon jela ili kafe.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE 


GODIŠNJI HOROSKOP za svaki znak ponaosob. 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika.rs

Povezane vesti:


>