Ostalo

Sme�no

Pica koja uvek uspe! (VIDEO)

Skoro svaka zemlja na svetu ima svoju verziju pice. Od tradicionalne margarite iz Napulja, pa sve do slatke i začinjene pice sa bananom i karijem koja se služi u Švedskoj. Ovo je pica koja uvek uspe!

Pica koja uvek uspe! (VIDEO) Screenshoot/Youtube



Kvasac izmrviti pa dodati šećer, 80 g brašna i mlaku vodu. Sve dobro promešati pa ostaviti da se diže 10 minuta. Ako baš nemate sveži, stavite pola paketića suvog kvasca. Suvi kvasac je dovoljno umešati u brašno, ipak napravite postupak kao u videu, nećete pogrešiti.

Nakon 10 minuta dodati ulje i promešati, a zatim postepeno dodavati preostalo brašno (500g) posoliti i prema uputstvu u videu umesiti testo za picu. Ostaviti da se diže poklopljeno sat vremena.

Dok se testo diže napravite umak preliv od paradajza za pizzu. Napravite pripremu onoga što ćete stavljati na picu, narendajte sir, narežite povrće i slično po želji i ukusu.

Testo premesiti pa ga podeliti na dva jednaka dela. Naravno vi odmah od celog testa možete napraviti jednu baš jako veliku picu ili se odlučite kao u videu, jedna klasična i jedna preklopljena pica.

Svaki deo testa pokriti na 15 minuta da se malo digne i da otpusti pa od njega oblikujte picu. Pečenoj pici premazati ivice sa malo ulja, posipati sa malo origana i poslužiti.

Po želji, ako imate,  preko pice možete staviti prstohvat cveta soli sa crnim tartufima, nije skupo, a oplemeni svojim mirisom uksom picu.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Sašina kuhinja

Povezane vesti:


>