Ostalo

Sme�no

Cveće i bašta na kojoj će vam svi zavideti!

Cveće i bašta na kojoj će vam svi zavideti! Pomoću ovih trikova imaćete najlepšu baštu! 

Cveće i bašta na kojoj će vam svi zavideti! Svet Plus



Uz ove preparate koje sigurno svi imate u kući, omogućite biljkama da godinama rastu i cvetaju u vašem domu. Sigurno ste primetili na nekim biljkama plesan, gljivice i slično... nema potrebe za panikom, tu je soda bikarbona. Pomešajte kašiku sode bikarbone sa četiri litra vode i dodajte pola kašičic tečnog sapuna. Bocom sa raspršivačem poprskajte po listovima i suzbićete parazite. Neke biljke su osetljivije, pa rastvor prvo isprobajte na delu lista. Deca i vaši kućni ljubimci neće biti u opasnosti.

Čišćenje listova od prašine iziskuje posebnu pažnju jer različiti tipovi biljaka različito reaguju na određene metode. Što češće poprskate biljke raspršivačem napunjenim kišnicom ili destilisanom vodom. Hemikalije iz vodovoda uglavnom nisu dobre za biljke. Zbog aminokiselina koje podstiču rast, čišćenje korom od banane je biljkama svojevrsni kozmetički tretman sa hranjivom kremom. Takođe, možete osušiti koru od banane, iseckanu na manje komadiće i bar jednom mesečno takav komadić zabodete u zemlju pored biljke.

Biljke dobro reaguju ako pri čišćenju u vodu dodate manju količinu mleka bez masti. Operite pojedinačno svaki list sa obe strane. Voda sa mlekom će listovima dati sjaj i istovremeo oterati parazite. Mleko mora da bude nemasno da ne bi zapušilo pore na listovima.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>