Ostalo

Sme�no

Đavolji dah: Najopasniji sladoled na svetu! (VIDEO)

Vlasnik škotskog i kafića "Aldwych", Martin Bandoni odlučio je da ponudi svojim mušterijama najopasniji sladoled na svetu, a nazvao ga je "Đavolji dah".

Đavolji dah: Najopasniji sladoled na svetu! (VIDEO) Screenshoot Youtube



Da biste probali ovaj opasni sladoled, morate pre svega biti punoletni, a onda i potpisati dokument o odricanju odgovornosti ako nešto pođe po zlu. Ovim potpisom pristajete na rizik od bolesti, telesnih povreda ali i gubitka života! 

Vlasnik recepta za sladoled  "Đavolji dah", tvrdi da je baršunasti crveni sladoled čak 500 puta pikantniji od najljućeg "Tabasko" umaka. Pripremljeni biber koji se koristi u ovom sladoledu, dolazi u neverovatnih 1.569.300 jedinica vrućine po Skovilovoj skali jačine paprike. "Carolina Reaper Pepper", najljuće papričice na svetu ima između 1,4 i 2,2 miliona jedinica Skovila. Nije poznato šta se sve nalazi u receptu sladoleda ali vlasnici sladolednog salona kažu da originalna receptura potiče iz 1936. godine. 

Hrana je začinjena aktivnom komponentom koja se zove kapsaicin, koja deluje kao alat namenjen smanjivanju bola. Kada se konzumira, kapsaicin se veže na receptore bola u nervima koji se zovu TRPV1 na isti način na koji vrućina šalje upozoravajuće signale vašem mozgu kroz bol i goruću senzaciju u ustima. Telo reaguje znojenjem, crvenilom lica, suzama i curenjem nosa. Ako ste jedan od onih koji ne razume zašto bi neko probao tako začinjeno jelo, niste jedini. Objavljena studija sugerše da muškarci koji jedu pikantnu hranu mogu imati viši nivo testosterona, dok druga studija kaže da muškarci konzumiraju takvu hranu kako bi privukli pažnju. Inače, pikantni sladoled je jeftin. Vlasnici sladolednog salona rekli su da isti neće koštati više od "normalnih" sladoleda.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>