Region

Svet

Promocija Štulićevih sabranih dela u Platou

Komplet knjiga i dvostruki CD s koncerata iz Banjaluke i Mostara pesnika i legendarnog vođe grupe Azra uskoro će ugledati svetlost dana.

Promocija Štulićevih sabranih dela u Platou



Istovremeno s predstavljanjem sabranih dela Johnnyja Štulića u klubu knjižare Plato, koje će se održati 20. oktobra, najavljen je i multimedijalni događaj Crveni tepih i ambrozija. Ovaj kulturni događaj promocija je Štulićevih prevoda antičke književnosti na srpski jezik, Homerove 'Ilijade' i 'Odiseje', Herodotove 'Istorije', Tukididovih 'Peloponeskih ratova', Ksenofontove 'Helenike', Plutarhovog dela 'Likurg', kao i trijade Lao Tsea.

Njegovih 14 knjiga sadrži i Azrine pesme, autobiografiju s komentarima i izbor objavljenih novinskih tekstova. Sabranim delima dodao je i svoj novi prepev u heksametru poznatog romana Dragoslava Mihajlovića 'Kad su cvetale tikve'. Takođe je napravio ilustracije za izabrana dela. U propratnom tekstu za CD s koncertnim snimcima iz 1990. godine takođe se priseća tada aktuelnih dešavanja u Srbiji i govori o mnogim svojim savremenicima i kolegama: članovima benda Partibrejkers, Riblje čorbe i Azre.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>