Ostalo

Sme�no

Zaboravite perionicu, stiže auto koji se sam čisti! (Video)

Iz Auto kompanije Nissan stiže jedna veoma zanimljiva i sjajna vest  posebno za muški deo populacije, ali i za sve one koji ne vole čiste svoja kola. Kako ne bi došlo do zabune, nije reč bukvalno o autu koje se samo čisti već je reč o intresantnoj inovaciji.

Zaboravite perionicu, stiže auto koji se sam čisti! (Video)



Kompanija Nissan predstavila je svetskoj javnosti novi prototip automobila kome neće biti potrebne vaše ili usluge autoperionice. Nissan trenutno eksperimentiše sa novom posebnom hidrofobičnom bojom za automobile zvanom "Ultra-Ever Dry" koja ima funkciju "samočišćenja", prenosi Dnevnik.hr.

Auto-boja je osetljiva je na vodu i otporna na ulje. Boja stvara zaštitni sloj vazduha između boje i okoline, i tako sprečava da stajaće vode i prljavština sa puteva ostave prljavštinu na površini automobila. Boja koja je otporna na prljavštinu, odnosno na nečistoće trenutno se testira i dobro je reagovala na stajaće vode i razne vremenske uslove poput susnežice ili mraza.

U narednih nekoliko meseci,  inženjeri iz automobilske kompanije Nissan i evropskog tehničkog centra nastaviće testiranje ove boje kao i dobijanja automobila koji se sam čisti. Pogledajte:



Autor: J.B.
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>