Lepota

Ljubav

Trikovi u šminkanju za skrivanje nepravilnosti i isticanje lepote vašeg lica

Pravilna upotreba šminke može u potpunosti da istakne lepotu vašeg lica i prikrije mane koje možda imatem poput podočnjaka, fleka ili crvenila. Važno je da naučite par trikova koji će vam pomoći da iskoristite dobre strane šminke u potpunosti.

Trikovi u šminkanju za skrivanje nepravilnosti i isticanje lepote vašeg lica



Da biste istakli lepotu, neophodno je da šminkom prikrijete nepravilnosti na licu. Puderi i korektori pomažu da „maskiramo“ podočnjake, fleke, pege, crvenilo i akne. Ipak, da bi mejkap imao efekta, važno je i da izaberete odgovarajuće proizvode. Profesionalni šminkeri otkrivaju nekoliko dobrih trikova.

Pre nego što nanesete podlogu namažite lice odgovarajućom kremom. Veoma je važno da to bude proizvod koji prija vašoj koži, kako nepravilnosti ne bi još više došle do izražaja. Potom, stavite tečni puder za nijansu tamniji od vašeg tena.

Ključno je da odaberete pravi korektor, ako imate problem sa crvenilom na licu, ispucalim kapilarima ili aknama, koristite zeleni korektor. Klasičan, žuti, idealan je za prikrivanje tamnih kolutova oko očiju, pega i fleka. Ako vam je koža izrazito suva, na sredinu čela, nos i jagodice stavite ljubičasti korektor, koji daje licu prirodan sjaj. Za kamufliranje ožiljaka, kombinujte svetliji (namažite ga na sredinu) i tamniji (za ivice).

Ukoliko ne znate kako da uskladite boju korektora i podloge, pre nego što ga stavite na lice, pomešajte ga na ruci sa tečnim puderom. Otečene podočnjake lako ćete sakriti korektorima laganije teksture i „hajlajterima“ (posvetljivačima tena). Na kraju, nanesite i puder u prahu, može i sa svetlucavim česticama, koji će osvežiti lice.

Autor: A.K.
Izvor: Novosti.rs
Foto: marin/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>