Ostalo

Sme�no

Kreditne kartice su prošlost! Zamislite plaćanje vašim mobilnim telefonom ili ručnim satom (Foto)

Velike kompanije koje se bave tehnologijom mahnito pokušavaju da se oslobode kreditnih kartica i plaćanje sprovedu korišćenjem mobilnih telefona, ali im još uvek ne ide baš najbolje.

Kreditne kartice su prošlost! Zamislite plaćanje vašim mobilnim telefonom ili ručnim satom (Foto)



Hakovani Google Street View pretvara vaš grad u postapokaliptičnu džunglu (Foto+Video)
Zapravo je to jedan vrlo jednostavno cilj koji je izuzetno praktičan. Zamislite sve one novčanike i torbe pretrpane kreditnim karticama i raznim papirima, a sve to se može zameniti jednostavnom upotrebom mobilnog telefona, obzirom da je na kreditnoj kartici bitna samo magnetna traka koja se provlači kroz uređaj. Ideja je da u budućnosti sve plaćate jednostavno i lako, prevlačenjem vašeg mobilnog telefona, ili možda jednog dana koristeći vaš sat, a sve to bilo bi vrlo zgodno i brzo, i naravno bez kreditnih kartica.



Koliko god jednostavno delovalo za realizaciju, brojne kompanije već su opremljene za kreditne kartice i ne žele da nabavljaju novu opremu koja bi uključila korišćenje mobilnog telefona. Ipak, sada je napravljeno nešto novo što se zove "Loop" i što je svoj život započelo kao velika stvar u svetu tehnologije. Naime, ovaj mali uređaj kompatibilan je sa hiljadama i milionima već postojećih uređaja za korišćenje kreditnih kartica, ali još uvek omogućava plaćanje bez ikakve plastične kartice iz vašeg novčanika.



Radi po principu slanja magnetnog signala koji pobudi čitač kartice tako da pomisli kako je kartica zaista provučena kroz njega. Potrebno je samo zamahnuti Loop-om pored čitača kartica i to je sve. U ovom uređaju nalazi se induktivna magnetna petlja (Loop) žica koja generiše naizmeničnu struju, pa je i prozvodnja vrlo jednostavna.

Autor: M.P.
Foto: yahoo.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>