Ostalo

Sme�no

Srpski Youtube počeo sa radom, pridružuju se i zemlje iz regiona

Od danas, 18. marta, Youtube mreža je zvanično počela da radi i za balkanske korisnike, odnosno, od sada ćete Youtube-u moći da pristupate sa adresom koja na kraju umesto ".com" ima ".rs".

Srpski Youtube počeo sa radom, pridružuju se i zemlje iz regiona



Kada je pokrenut srpski Youtube, označen sa dodatkom RS pored zvaničnog logoa, pokrenuta je verzija i u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori. Novi sajt predviđen je za domaće tržište i na njemu će se mnogo lakše dolaziti do sadržaja koji je potreban domaćim korisnicima. Uz .rs dolazi i poboljšanje za korisnike koji se reklamiraju koristeći Google usluge.

Uz pravilno korišćenje ključnih reči i drugih oznaka domaći video snimci plasirani preko YouTuba za RS i region dolaziće do korisnika koji tragaju upravo za takvim sadržajem, lakše se pozicionirati u pretrazi i omogućiti kreatorima videa da brže i bolje zarade. Na našim stranama nalaziće se sadržaji kao i na internacionalnoj verziji mreže, s tim da ćemo domaće kvalitetne video snimke pronalaziti lakše i brže.

Domaći YouTube pomoći će zvezdama i poznatim ličnostima da lakše dođu do svojih obožavalaca, a lakše će se kontrolisati domaći sadržaji i sprečavati zloupotrebe i kršenje autorskih prava. Sada, kada se ulogujete na YouTube.rs adresu sajt vas vodi do početne stranice, na kojoj vam daje predlog da koristite srpski jezik interfejsa.

Autor: M.P.
Izvor: Mondo.rs
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>