Lepota

Ljubav

Tri trika za odvikavanje od grickanja noktiju

Brojna istraživanja dokazala su da je grickanje noktiju navika od koje se osobe najteže odvikavaju. Osim estetskih ova navika ima i vrlo neprijatne zdravstvene posledice, jer učestalim stavljanjem prstiju u usta unosimo na stotine virusa i bakterija iz okoline. Uz ova tri saveta jako brzo ćete se odvići od ove ružne navike.

Tri trika za odvikavanje od grickanja noktiju



Niste fotogenični? Vreme je da to postanete!
Premazi za nokte gorkog ukusa i nepodnošljivog mirisa
: Trik koji se često koristi kada su u pitanju deca koja grickaju nokte je premazivanje prstiju smesom gorkog i smrdljivog ukusa. Upravo na toj bazi je moguće pronaći lakove za nokte koji sprečavanju približavanje ustima. Druga slična opcija je dodatak ljute papričice i ribljeg ulja u kremu za ruke.

Uposlite ruke vežbanjem, stiskanjem loptice: Upošljavanje prstiju na način da u situacijama kada mirujete stiskate lopticu ili prebacujete novčić od palca do malog prsta, efikasna je metoda protiv grickanja. Vežba koja jednako pomaže u oslobađanju stresa i samim time u smanjenju potrebe za grickanjem je ukrštanje ruku. Vežbu možete izvesti stojeći ili sedeći na način da desni dlan na predelu zgloba prebacite preko levog i isprepletete prste vraćajući sklopnjene dlanove prema telu i stavljajući ih naslonjene na bradu.

Fotografiju svojih noktiju držite pred očima što češće: Fotografišite izgled svojih noktiju i uporedite ih sa negovanima, potrudite se da vam takva fotografija bude pred očima što češće. Drugi savet je da tokom druženja nastojite dlanove držati otvorenima i time vidljivim bez skrivanja. Pogledi drugih bit će vam dovoljna opomena da odustanete od posezanja za novim 'grizom'.

Autor: J.B.
Izvor: zadovoljna.hr
Foto: stockimages/freedigitalphotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>