Lepota

Ljubav

Žene pola života provedu našminkane, ali i koži je ponekad potreban odmor

Postoji verovanje da se žene groze situacija u kojima ih je neko video nenašminkane, a svaka peta žena na svetu ni gostima ne bi otvorila vrata bez šminke na licu.

Žene pola života provedu našminkane, ali i koži je ponekad potreban odmor



Kako da se našminkate ako nosite naočare za vid?
Žene u proseku svaki dan potroše 11 minuta nanoseći šminku, a nose je gotovo 13 sati, pokazalo je istraživanje britanskog brenda Beurer sprovedeno nad 2.000 ljudi. Pripadnice lepšeg pola tako polovinu svog života provedu našminkane, piše "Dejli Mejl".

Iako šminku najčešće skidaju uveče, skoro 38 odsto njih spava s njom. Deo njih ostavi šminku sve do kasno uveče u slučaju da dođu gosti. Žene priznaju da se sa šminkom osećaju bolje, potvrdilo je istraživanje. U ženskoj kozmetičkoj torbici uvek se nalaze korektor, puder, maskara i senka, a na preparate svake godine potroše oko 150 evra. Uprkos tome četvrtina muškaraca smatra da su žene najlepše bez trunke šminke.

"Šminka podiže raspoloženje i samopouzdanje, stoga ne čudi što ga žene ne skidaju po ceo dan. Međutim, koži povremeno treba predah, a to znaju sve prave ljubiteljike lepog izgleda", objašnjava Robert Slejd, direktor marketinga i prodaje u Beureru.

Autor: M.P.
Izvor: 24sata.hr
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>