Region

Svet

Dušan Svilar: Karijera u padu

Nedavni pobednik "Zvezda Granda", Dušan Svilar nastupio je sa subotičkom filharmonijom, povodom proslave Dana grada. Osim svojih pesama, sugrađanima je otpevao i jednu Bočelijevu ariju, ali je publiku oduševio i duetskom pesmom koju je izveo sa operskom pevačicom Piti Katalin iz Budimpešte. Međutim i pored svega karijera ovog mladog pevača kao da je krenula nizbrdo odmah posle pobede u "Zvezdama Granda".

Dušan Svilar: Karijera u padu



"Bio je ovo jedan od mojih najlepših koncerata. Počastvovan sam što sam nastupio sa subotičkom filharmonijom koja postoji 100 godina, jer je to nešto posebno. Bez obzira što sam pop pevač, klasična muzika mi je vrlo bliska i uskoro nameravam da upišem muzičku akademiju. Iako sam bio bolestan dao sam sve od sebe da što bolje otpevam i dobio ovacije u rodnom gradu", kaže Svilar.

Pomalo razočaran priznao je da ima problem sa prolaskom njegovih pesama. Iako je pre tri godine bio pobednik serijala "Zvezde Granda" nije se baš proslavio kao njegove kolege i samim tim nije dovoljno tražen. Dok njegove kolege svakog vikenda imaju pune ruke posla, Svilar uglavnom retko nastupa.

"Zadovoljan sam pesmama i prodajom albuma, ali imam problem sa beogradskim radio stanicama. One koje puštaju pop muziku bojkotuju me, jer sam pevač Granda. Mada su sve numere u pop maniru, ni jedna zabavnjačka stanica ne želi da pušta moje pesme. A, one koje emituju narodnu muziku opet me bojkotuju, jer su mi pesme zabavne. Mene to ne vređa, ali zaista ne mogu da verujem da ne žele da ulože minimum napora da preslušaju pesme i vide o čemu je reč, pa sam prepušten sam sebi", rekao je Svilar.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>