Lepota

Ljubav

Zaboravite na manikir: Uz pomorandžu i beli luk do dugih, čvrstih noktiju!

Želite duge, lepe, čvrste nokte?! A smučili su vam se odlasci kod manikira i nadogradnje? Onda isprobajte ove male trikove, te vrlo brzo možete postati ponosna vlasnica dugih, prirodnih noktiju!

Zaboravite na manikir: Uz pomorandžu i beli luk do dugih, čvrstih noktiju!



Ako vam je želja da imate duge nokte, a niste ljubitelj nadogradnje, ne predstoji vam ništa drugo nego da pustite svoje. Možete da koristite mnoge od dodataka hrani namenjenih za bolji rast noktiju i kose, kao što su razni vitamini.

Takođe, pažljivo bi trebalo da odaberete jelovnik koji podrazumeva puno povrća i voća, ali i da pijete puno vode, piše San magazin. Ali šta ukoliko želite da vidite rezultate brzo? Isprobajte sledeće savete i rezultat neće izostati.

Sok od pomorandže
Osim što bi trebalo da što češće pijete sok od ceđene pomorandže, isto tako možete da stavite nokte u sok i držite 10 minuta, a zatim da ih isperete vodom. Činjenica je da pomorandže imaju visok nivo vitamina C i folne kiseline, koji stimulišu brži rast noktiju. Vredi probati.

Beli luk
Sve što treba da uradite je da zgnječite koji čen i utrljate na nokte, držite oko pola sata, a zatim operete ruke. Kako biste se lakše oslobodili mirisa, stavite malo limuna i utrljajte ga po rukama. Ovo popularno povrće jača i učvršuje nokte.

Gimnastika
Gimnastika ruku pospešuje rast noktiju. Iznenađeni? Ako vam krv bude bolje cirkulisala po rukama i prstima, i nokti će brže da rastu. Stoga, kuckajte na tastaturi, svirajte klavir ili radite slične radnje i nokti će ubrzo biti dugi i lepi.

Autor: T.I.
Izvor: haber.ba
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>