Region

Svet

Guča ugostila milion ljudi

Sinoć je završen pedeseti sabor trubača u Guči koji je oborio sve rekorde. Prema nepotvrđenim informacijama ovogodišnju Guču  posetilo je više od 900 hiljada ljudi, ali pored dobrog provoda sabor su propratile i neke mane, od prosjačenja dece koje je policija primetila tek na kraju sabora, do toga što su veoma mladi ljudi, bez ikakve kontrole kupovali alkohol.

Guča ugostila milion ljudi



Učesnici sabora su se juče oprostili od posetilaca i domaćina pod sloganom: „Do viđenja do idućeg sabora". Ovogodišnju pobedu odneo je Ekrem Mamutović iz Vranja, ali kao i svaki festival, ni ovaj nije prošao bez negodovanja pojedinaca, pa se tako pričalo da je Ekrem zaslužio nagradu, ali da je narod želeo da je dobije Dejan Petrović, koji je osvojio Zlatnu trubu - nagradu publike, potom priznanje Prva truba sveta, dok je njegov orkestar proglašen za najbolji.

"Narod voli Dejana, prava je Srbenda, a i veliki je majstor trube. Daleko bilo da će neko da pravi pitanje o odluci žirija, tu se veoma malo muti zato što bi narod razvalio binu, i to dasku po dasku, kada bi osetio da je bilo nameštanja. Ipak, bilo bi lepo da je Dejan osvojio obe ovogodišnje velike nagrade" - izjavio je Marko Dobrijević , koji već 20 godina dolazi na sabor.

Novinarka iz Amerike izjavila je da Guča ima kultni status među ljudima koji vole balkansku muziku:

"Za jednu nezavisnu radio stanicu obrađujem teme koje se tiču Iraka i Avganistana, a u Evropu sam došla da se odmorim. Kada sam shvatila da mi je Guča u blizini, morala sam da svratim i, eto, ostala sam pet dana! Ovo ovde me po energiji podseća na praznik Mardi Gra u Nju Orleansu, a zapanjuje me preciznost sa kojom se sve odvija" - izjavila je američka novinarka.

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Guča

Povezane vesti:


>