Svet

Region

Džordž Kluni kao Nikola Tesla?

U holivudskoj radionici se, kako se već uveliko priča, sprema ekranizacija biografije Nikole Tesle, a najvećeg srpskog naučnika na platnu će oživeti poznati glumački šarmer Džordž Kluni.

Džordž Kluni kao Nikola Tesla?



Naime, novi film reditelja Breda Birda, u produkciji Volta Diznija, nosi radni naslov "Tomorrowland", ali sam sadržaj filma još uvek je prava misterija. Za sada, date su samo naznake o čemu bi zapravo tu moglo da se radi. Autori su naveli da je reč o spletu okolnosti koji povezuje sudbinu tinejdžera zainteresovanog za nauku sa sudbinom genijalnog pronalazača.

Još uvek nije zvanično potvrđeno da je "genijalni naučnik" zapravo Nikola Tesla, već je na takav zaključak naveo bloger Metju Inman na svom sajtu Oatsmeal. Naime, Inman je otkrio da su ga producenti filma pozvali pre nekoliko meseci na konsultacije, i da su se tokom celog razgovora fokusirali samo na informacije koje on zna o slavnom naučniku Nikoli Tesli. Stoga je Inman zaključio da će Teslina biografija biti priča vodilja u novom filmskom ostvarenju.

Dakle, svi detalji vezani za film se drže u najvećoj tajnosti, ali se u holivudskim krugovima odavno šuška da je reditelj Bird još prošle godine Džordža Klunija predložio kao idealnog nosioca glavne role. Kakogod, da li je reč o Nikoli Tesli, i da li će upravo Kluni njega oživeti na filmskom platnu, saznaćemo krajem 2014. godine kada se očekuje premijera Birdovog filma.

Autor: M.P.
Foto: Stuart Wilson

Viber

Izvor: Svet Plus


>