Ostalo

Sme�no

iOS 7 sprečava korišćenje svih neoriginalnih dodataka za Apple uređaje (Foto+Video)

Poslednji operativni sistem koji je "Apple" izbacio za svoje uređaje, iOS 7, uveo je preko 200 novih mogućnosti, ali se postavlja pitanje da li će baš svi korisnici biti zadovoljni novinama koje operativni sistem nosi sa sobom?

iOS 7 sprečava korišćenje svih neoriginalnih dodataka za Apple uređaje (Foto+Video)



U pokušaju da se spreče nesreće koje su izazvale kopije punjača za Apple uređaje, novi opertivni sistem iOS7 blokirao je upotrebu falsifikovanih punjača i kablova. Originalni kablovi sadrže čip koji potvrđuje da potiču direktno iz Apple-a ili ovlašćenih kompanija i samo se oni mogu koristiti za povezivanje Apple-ovih uređaja. Iz ove kompanije kažu da neki "krekovani" kablovi još uvek rade, ali da će i na to biti stavljena tačka u budućim promenama na kojima se već sada radi.



Iako je iOS 7 blokirao neovlašćene kablove, ipak postoje koraci uz koje je moguće korišćenje onih koji nisu original. Potrebno je uključiti USB napajanje, povezati kabl sa iPhone-om, odbiti sva upozorenja, otključati iPhone, odbaciti ponovo sva upozorenja, a sada kada je ekran uključen izvući kabl i ponovo ga povezati. Ponovo odbiti upozorenja i sada je iPhone spreman za punjenje.

Posle ovoliko posla oko povezivanja na punjač, većina korisnika Apple-ovih uređaja jednostavno će nabaviti originalni kabl umesto ponavljanja niza koraka svaki put kada je punjenje potrebno. Ideja da se zabrane falsifikovani kablovi potekla je nakon niza nesreća koje su se dogodile. Na primer, jedna stjuardesa je poginula u Kini nakon što je pokušala da odgovori na poziv dok je njen iPhone bio na punjaču, dok je jedan čovek završio u komi nakon strujnog udara koji je takođe potekao od falsifikovanog punjača.



Pored brojnih pogodnosti koje je iOS 7 doneo sa sobom, postoji i mnogo razloga za nezadovoljstvo korisnika. Sem što se stari kablovi više ne mogu koristiti za punjenje, mnogi korisnici se žale da im je potrošnja baterije mnogo veća nego pre instaliranja novog operativnog sistema. Pojavilo se još problema... Naime, mnoge aplikacije ne mogu biti "apdejtovane" jer Apple svaku ponaosob mora da odobri, a ovaj proces nekad može trajati i nekoliko nedelja. Sa druge strane, neke aplikacije dizajnirane su isključivo za iOS 7 i zbog njih definitivno vredi instalirati novi operativni sistem.




Što se tiče "jailbreak-a", i tu se javio problem jer će svaki i najmanji "apdejt" novog opertivnog sistema onemogućiti stari alatke "jailbreak-a" da rade. Posle nekoliko problema koji su se javili, ono što je najgore jeste što vraćanje na iOS 6 možda neće biti moguće ili će biti neverovatno komplikovano, budući da u Apple-u uopšte nisu računali da bi iko ko instalira njihov "zlatni iOS 7" ikada poželeo da se vrati na stariji operativni sistem.

Ako ste i posle ovoga spremni da instalirate iOS 7 pogledajte promotivni video materijal koji je Apple spremio, jer uprkos tome što vam neke stvari na iPhonu-u možda neće raditi, ili sam uređaj neće raditi jer se neće puniti, uprkos svim nepogodnostima novi operativni sistem ipak donosi noviji dizajn, androgenu Siri, novi interfejs kamere, novi Safari, Galeriju i "AppStore", iRadio, noviju vremensku prognozu i još preko 200 novina.



Autor: M.P.
Foto: Apple

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>