Region

Svet

Emotivna ispovest Peđe Mijatovića o pokojnom sinu: Tada shvatiš da si obična NULA!

U svetu sporta, Predrag Peđa Mijatović je bio više od običnog fudbalera. Bio je fudbalska ikona čije su veštine i pobede oduševljavale naciju. Međutim, uprkos sjajnoj karijeri koju je imao, legendarni fudbaler doživeo je i veliku tragediju. Sin Andrej, koga je dobio u braku sa Elenom Karić, bolovao je od celebralne paralize i preminuo je u 14. godini.

Emotivna ispovest Peđe Mijatovića o pokojnom sinu: Tada shvatiš da si obična NULA! Foto: Printsreen Youtube/K1 TV



U emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi" na televiziji K1, Peđa je voditelju Ivanu Stankoviću ispričao najbolnije trenutke iz života

- Život te vodi nekim strašnim putevima, za koje misliš da si spreman, ali na kraju shvatiš da nisi, kao što je gubitak deteta. Moj sin je od rođenja bio loše i znao sam da će doći momenat kada ću živeti duže od njega. Doktori su mu davali prognozu da će živeti do sedme godine, ali je onda doživeo sedmu godinu, pa osmu. Umro je sa četrnaest godina i tada sam shvatio da je on fenomen koji je živeo duplo više od svih prognoza koje su doktori davali. Uprkos svim saznanjima, da njegov život neće dugo trajati, nikako ne možeš da budeš spreman, ti se pripremaš, ali na kraju je užasno teško - kaže Peđa Mijatović i dodaje da je njegov pokojni sin bio božja misija kako bi izašao na pravi put:


Foto: YouTube printscreen/ K1 TV

- Tih godina sam bio jako popularan. Svaki put kada sam pomislio da sam baš nedodirljiv i da mogu da letim, on bi dobio krize do te mere da bih kolima iz Madrida morao da idem u Valensiju. Sedao bih u auto i vozio nekih 370 km, ne znajući da li napolju pada kiša, sneg ili sija sunce. Na kraju shvatiš, kada vidiš i druge roditelje u bolnici koji prolaze kroz istu muku, da si ti jedna obična nula koja ima samo jednu olakšavajuću okolnost, a to je ekonomska mogućnost i neka popularnost. Shvatiš da ti doktori ili medicinski radnici vole fudbal i da imaš neke privilegije, kao što je mogućnost da uđeš kod svog deteta kada god želiš, da ti mogu objasniti sve što te zanima u njihovoj kancelariji, što drugi roditelji ne mogu. Sve ostalo je isto. To me je svaki put spustilo na zemlju, i definitivno mislim da je on negde bio misija da ja budem normalan tip. Dok sam bio u rizičnoj sferi da me ponese i zanese ta slava, on je bio misija od Boga, i kada sam izašao iz tog rizika, sredio svoj život, dobio još dece, on je otišao. On je moj anđeo koji je i dalje prisutan i pazi na nas sve - zaključio je Peđa Mijatović u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi" na televiziji K1.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>