Ostalo

Sme�no

Najmlađa majka na svetu rodila sa 5 godina! (Video)

Indijanka Lina Medina, sa podnožja Anda, koja je 1939. godine rodila dete u petoj godini svog života, najmlađa je majka na svetu!

Najmlađa majka na svetu rodila sa 5 godina! (Video)



U bolnicu u Peruu ušetala je Indijanka koja je za ruku vodila sramežljivu devojčicu neobično velikog stomaka. Zamolila je lekara da istera iz nje zle duhove koji su je obuzeli. Lekar je najpre mislio da devojčica ima tumor abdomena, ali je kasnije došao do zapanjujućeg otkrića - devojčica je bila u osmom mesecu trudnoće!

Mesec i po dana kasnije, 15. maja 1939. godine, ova petogodišnja devojčica rodila je dečaka. S obzirom na to da je imala premalu karlicu, porodila se carskim rezom uz anesteziju. Doktor Emundo Eskomel je slučaj ove devojčice do detalja proučio i zabeležio da su devojčici grudi počele da rastu već u četvrtoj godini života, a kosti potrebne za iznošenje trudnoće sazrele već u petoj.

Linin sin je po rođenju težio 2,7 kilograma, a dobio je ime Gerardo, po njenom lekaru. Rastao je u uverenju da mu je Lina sestra, a tek u desetoj godini je saznao da mu je ipak majka. Odrastao je zdrav, ali je preminuo u četrdesetoj godini od bolesti koštane srži.

Lina nikada nije otrkila oca svoga deteta, kao ni okolnosti u kojima je zatrudnela. U svom izveštaju doktor Eskomel je naveo da "Lina nije mogla dati precizne odgovore". Kasnije, Linin otac je bio uhapšen pod sumnjom za silovanje i incest, ali je pušten zbog nedostatka dokaza.

Ova mlada majka kasnije se udala za Raula Juada koji je postao otac njenom drugom sinu 1972. godine. Živeli su u siromašnoj četvrti Lime, poznatijoj kao Mali Čikago.



Autor: B.B.
Izvor: Net.hr
Foto: Ilustracija/tumbrl.com, 1dunia.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>