Ljubav

Style

Zašto žene biraju pogrešne muškarce: Svesno ili slučajno?

Često žene svesno biraju problematične muškarce, jer su ubeđene da ih mogu promeniti. U nedostatku samopouzdanja mnogima su izbor oni koji ne odgovaraju njihovom tipu.

Zašto žene biraju pogrešne muškarce: Svesno ili slučajno?



Pogrešan izbor partnera je razlog zašto mnogi nemaju sreće u ljubavi. Sigurno poznajete osobe koje iznova i iznova prave "loše“ izbore, čak i kada su svesni toga. Ako je to slučaj i sa vama, pročitajte šta o tome misle prihijatri.

"Pojedinci ne mogu da se oslobode "prtljaga iz prošlosti", a ne žele da opet pate. Zato u narednim vezama biraju osobe za koje su sigurni da ih neće ostaviti, prevariti, iako možda i nema iskrenih emocija među njima. Ipak, takav odnos neminovno dovodi do kraha, pre ili kasnije, jer samo ljubav može da opstane."

"Postoje i osobe, češće su to žene, koje uvek svesno biraju problematične. Privlače ih poput magneta, iako su svesni njihovih mana, ali ubeđeni su da ih mogu promeniti, baš oni i niko drugi. Kada posle patnje i prolivenih suza napokon shvate da se izgrađene ličnosti ne menjaju tek tako, okreću se novima za koje veruju da će se promeniti zbog njih."

"Sniženi kriterijumi su takođe jedan od razloga nezadovoljstva u vezi. U nedostatku samopouzdanja mnogima su izbor oni koji ne odgovaraju njihovom tipu, a potom neprekidno ispoljavaju nezadovoljstvo prema partneru, odnosno partnerki i potajno se nadaju da će u njihov život ući neko lepši i zgodniji. Isti problem, ali zbog precenjivanja sebe, imaju i oni koji traže isključivo lepe, bogate, zgodne, uspešne, ali takvi ne obraćaju pažnju na njih. "

Autor: M.P.
Izvor: Novosti
Foto: seriously-maybe.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>