Region

Svet

Stanija Dobrojević: Sa slike sam saznala da mi je otac ubijen

Dok je veći deo populacije doživljava kao devojku koja je uvek vesela i zanimaju je samo momci i mondenski život, starleta Stanija Dobrojević u sebi nosi sećanje na tugu koju je proživela tokom perioda odrastanja.

Stanija Dobrojević: Sa slike sam saznala da mi je otac ubijen



Golgota ove Srpkinje je počela 1995. godine, kada joj je tokom rata u Hrvatskoj otac ubijen, a kuća u kojoj su živeli spaljena. Starleta se sa setom u glasu priseća za „Alo!“ detalja koji su joj unesrećili detinjstvo.

"Verujem da delujem narodu kao da me je život mazio i da sam sve dobijala na tacni, ali istina je dosta drugačija. Najgori trenutak u mom životu, koji mi i dalje para srce, jeste ubistvo moga oca 1995. godine u ratu i taj nedostatak i danas, posle 17 godina, teško prihvatam" - započela je priču Stanija, a onda i otkrila kako su njenoj majci Slavici tek dve godine nakon što je otac Dragan nestao javili da je ubijen.

" To je bilo strašno... Dve godine nismo znali šta se sa njim desilo, ali smo živeli u nadi da će se odnekud pojaviti. A onda, jednog dana je mojoj majci stigla fotografija. I sada je živa tuga i sećanje na šok od trenutka kada smo na slici videli njegovo beživotno telo. Poslali su nam je da prepoznamo da li je to on" - sa drhtajem u glasu za „Alo!“ je rekla Dobrojevićeva, a nakon kraće pauze nastavila:

"Tata je nestao u maju, a tada nam je i u Hrvatskoj u mestu Okučani spaljena kuća. Mama je bila neutešna i nije znala gde će sa dvoje male dece. Tatine sestre su nam tada pomogle i dale nam pare da kupimo stan u Rumi. Nakon toga smo se neprekidno selili. Za osam razreda školovanja promenila sam devet škola. To je za mene kao dete bilo jako teško. Nemam nijednog prijatelja iz detinjstva, nikoga! Ja sam Srpkinja u srcu, ali se osećam kao da nigde ne pripadam, i to samo zbog konstantnih premeštaja iz grada u grad i iz države u državu" - otvorila nam je dušu starleta kojoj je u međuvremenu država Hrvatska izgradila novu kuću.

"Pet godina nakon što nam je spaljena kuća i otac ubijen, sagrađena je nova kuća, međutim, moja majka nije htela ni da čuje za ideju da se vratimo i tu kuću je poklonila tetki - ispričala nam je Stanija i dodala da, uprkos svemu, i dalje rado odlazi u Hrvatsku, jer u životu uvek gleda napred i ljude deli na dobre i loše, a ne prema nacionalnosti, veri ili boji kože".

Autor: J.B.
Izvor: Alo
Foto: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>