Region

Svet

Evrovizija: Izabrano prvih deset finalista! Crna Gora ispala (Video)

Večeras je u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu, održano prvo polufinalno veče takmičenja za pemu Evrovizije koja se održava 57. put, a deset kompozicija obezbedilo je svoje mesto u finalu.

Evrovizija: Izabrano prvih deset finalista! Crna Gora ispala (Video)



Voditelji Elder, Lejla i Nargiz pozdravili su 16.000 ljudi u Kristaloj Hali kao i gledaoce pored malih ekrana širom sveta. Azebejdžan je prvi put u istoriji organizator ovog prestižnog takmičenja.

Kao što je već poznato šest zemalja je obezbedilo direktan plasman u finale među njima su Nemačka, Španija, Velika Britanija, Francuska, Italija i naravno Azerbejdžan kao pobednik prošlogodišnje Evrovizije.

36 zemalja takmičiće se kroz dve polufinalne večeri, a 20 najboljih kompozicija naći će se 26. maja u velikom finalu.

Čast da otvori 57. takmičenje za pemu Evrovizije pripalo je predstavniku Crne Gore Rambu Amadeusu koji je izveo pesmu "Euro neuro". Neobičnom kompozicijom i scenografijom Rambo je defnitivno osvojio Azerbejdžan i dobio veliki aplauz od publike.

Posle Crne Gore još 17 takmičara predstavilo se publici među kojima su: Island,Grčka ,Letonija, Albanija, Rumunija, Švajcarska, Belgija, Finska, Izrael, San Marino, Kipar, Danska, Rusija, Mađarska, Austrija, Moldavija, Irska.

Nakon petnaestominutnog SMS glasanja, publika je odlučila da se u velikom finalu 26.maja nađu kompozicije:

1.Rumunija



2.Island



3.Mađarska



4.Danska


5.Albanija



6.Kipar



7.Grčka



8. Moldavija



9.Rusija



10.Irska




Drugo polufinalno veče na redu je u četvrtak 24. maja koje će otvoriti naš ovogodišnji predstavnik Željko Joksimović sa pesmom "Nije ljubav stvar".

Autor: J.B.
Foto:eurovision.tv

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>