Region

Svet

Region

Nastavak filma 300 snima se u Srbiji

Producenti spektakla „300“ nameravaju da nastavak ovog ostvarenja snime u Srbiji, i to u Pinkovom studiju u Šimanovcima. Oni su veoma zadovoljni ponudom i, po svemu sudeći, glumačka ekipa predvođena Evom Grin i Rodrigom Santorom već sledeće godine obrešće se u Beogradu, navodi portal telegraf.rs.

Nastavak filma 300 snima se u Srbiji



Drugi deo čuvenog blokbastera snimljenog 2007. godine, sa ukupnom zaradom od 456.068.181 dolar, nosi radni naziv „300 - bitka kod Artemizija“ i na filmsko platno preneće epsku borbu Persijanaca i Grka.

Kako se navodi na sajtu, radnja započinje tako što zlatna boginja Artemizija (glumi je Eva Grin, nama poznata po ostvarenjima „Nebesko kraljevstvo“ i „Kazino Rojal“) nagovara Kserksa (koga ponovo tumači Rodrigo Santoro) da ponovo napadne grčke zemlje. On želi da se osveti za smrt svog oca Darija.

U borbi protiv neprijatelja korpulentni Persijanac bi postao i vladar svoje zemlje, a jedini način da dobije bitku je da i sam postane bog. Međutim, Artemizija nagovara i grčkog vojskovođu Temistokla (uloga poverena Salivenu Stejpltonu, koji se proslavio u seriji „Strajk bek“) da se bori protiv Persijanaca. Pošto su mu oteli porodicu, Temistokle sprema vojsku punih deset godina za odlučujuću bitku s večitim neprijateljima.

Snimanje nastavka u Šimanovcima biće prilika da se, kao uvek kad se u Srbiji rade strani filmovi, srpski glumci domognu sporednih uloga.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>