Ostalo

Sme�no

H&M stigao u Beograd

Švedska kompanija za prodaju odeće H&M već duže vreme razmišlja o otvaranju radnji u Srbiji i proučava domaće tržište.

H&M stigao u Beograd



Tim iz Stokholma nalazi se u srpskoj prestonici i pregovara sa domaćim tržnim centrima oko lokacija i uslova gde bi se nalazile H&M radnje, saznaje 24 sata.

Prva prodavnica će sigurno biti otvorena u Beogradu, verovatno već na jesen, kad će predstaviti novu kolekciju, a u planu je u narednom periodu da se otvore i objekti u još dva velika grada.

Već nekoliko godina ova kompanija razmišlja o Srbiji. Prvobitni plan je bio da otvore radnju u tržnom centru na Autokomandi. Međutim, kako je zbog krize gradnja još jednog tržnog centra obustavljena, Šveđani su odlučili da ubrzaju svoj dolazak.

S obrazloženjem da svoje poslovne odluke ne otkrivaju unapred, u sedištu H&M u Stokholmu nisu ni potvrdili ni demantovali informaciju da će prvu radnju otvoriti na jesen u Beogradu. Rekli su nam da tokom ovog i narednog meseca sledi otvaranje radnji u Bugarskoj, Letoniji, Tajlandu i Meksiku.

Švedski brend H&M je poznat po garderobi namenjenoj mladima po pristupačnim cenama. Prisutni su na 38 tržišta sveta, imaju 2.200 trgovina i zapošljavaju 87.000 ljudi.


Robne marke koje su njihovi glavni konkurenti po cenama i po kvalitetu su „Njujorker”, „Stradivarijus”, „Berška”, ali i „Zara“, „Mango“, jer H&M prodaje garderobu različitih cenovnih kategorija. Cene garderobe su u svim zemljama u kojima posluju slične i minimalno se razlikuju, za evro, najviše dva, tako da se može očekivati da po sličnim cenama prodaju svoju robu i kod nas.

Viber

Izvor: Svet Plus


>