Region

Svet

Severini ne daju da se porodi u kadi

Kao što je već pisano, najpopularnija hrvatska pevačica i trudnica Severina Vučković  želi da se porodi u kadi, ali bolnica "Firule“ u Splitu, u kojoj Seve održava trudnoću više od mesec i po, nema mogućnosti da joj ispuni tu želju!

Severini ne daju da se porodi u kadi



"Severina insistira da se porodi u vodi, ali stručno osoblje nije za ovakav način rađanja iz prostog razloga: nemaju odgovarajuće uslove. Ovde se do sada praktikovao prirodni porođaj, eventualno carski rez ako ima nekih teškoća, ali za porođaj u vodi osoblje nije obučeno, što i ne čudi, jer za time nije ni bilo potrebe. Takođe, Seve je starija prvorotka, ima skoro 40 godina, pa je to još jedan razlog što lekari i medicinsko osoblje ne žele da eksperimentišu" - kaže izvor za Alo i otkriva i da je Vučkovićeva malo razočarana zato što se porođaj neće odigrati onako kako je planirala, ali da će ipak poslušati stručnjake.

"Severina je želela da se porodi u kadi jer se proteklih meseci dosta informisala o svemu što je u vezi s porađanjem, pa je zaključila da je najbolje to učiniti u kadi jer topla voda pomaže mišićima da se opuste, što znatno smanjuje stres. Međutim, iako lekari poštuju njene želje i žele da joj ugode, morali su da joj saopšte da će morati da se porodi na klasičan način. Ona je to prihvatila jer zna da je za iskusne akušere takav porođaj rutina, što joj uliva sigurnost" - zaključuje sagovornik, koji je insistirao na anonimnosti.

 

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Severina

Povezane vesti:


>