Region

Svet

Region

Tanja Bošković: Prošla sam bolje nego što sam zaslužila

Tanja Bošković, jedna od najznačajnijih srpskih glumica, koja je tokom karijere duge četiri decenije ostvarila na desetine uloga na daskama koje život znače i više od 60 značajnih rola na filmu i televiziji, odnedavno je u penziji. U božićnom intervjuu za Press Tanja otvoreno govori o veri i porodici i priznaje da se nije dovoljno trudila u karijeri.

Tanja Bošković: Prošla sam bolje nego što sam zaslužila



"Pravo da vam kažem, nisam verovala da ću preživeti (smeh). Međutim, i to je prošlo. Skupa je ta sloboda koju imam, a sa druge strane je i lekovita. Ljubav kojom me zasipaju i oni koji me, čini mi se, uopšte ne poznaju, vida te rane koje su mi naneli nesavršeni ljudi. E sad, ponekad pomislite da sve to nema smisla i da to stradavanje nije samo moje, nego i mojih roditelja, i nane, i dede, i prijatelja. Ali, ne vredi, poziv je od boga i ako ne uradite to za šta ste pozvani na ovaj svet i za šta vam je dat dar, onda ste nemarni. A ja nikada nisam volela da budem ološ. Znate, borba vam predstoji u svakom slučaju. Prošla sam bolje nego što sam zaslužila... Jednostavno, nisam se dovoljno trudila. Očigledno je tako čim mi je ostalo još energije, čim je nisam potrošila. Čim me bog još drži na ovom svetu, znači da nisam ispunila sva njegova očekivanja. Moram, srazmerno moći i daru, još da se trudim. Zato i ostajem u glumi" - rekla je Tanja i dodala da iako je u penziji nikako ne odustaje od glume.

"Penzionerka sam od pre nekoliko dana. Završila sam radni vek u dva pozorišta, koja su mi bila kao porodica. To, naravno, ima svoj značaj, podvučete crtu ispod jednog perioda života i kažete: „To je bilo to, a šta ćemo sad?" Na svoju sreću, ili nesreću, neću se mnogo odvojiti od glume. A mislila sam da će to biti zauvek i neopozivo."

IZvor: Press

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>