Region

Svet

Region

Srbija na festivalu u Kanu

Festival u Kanu održaće se 12. maja, a u takmičarskom programu mladih autora, na konkursu za razvoj projekata na marketu i u zajedničkom Regionalnom paviljonu, biće zastupljena i srpska kinematografija.

Srbija na festivalu u Kanu


U okviru takmičarskog programa "Sinefondejšn" učestvovaće kratki igrani film "Ja jesam sve što želim da imam", reditelja Daneta Komljena. Komljenov film izabran je u uži izbor od 13 radova, od prijavljenih 1.500 radova iz celog sveta.

Svoj novi filmski projekat "Krugovi" predstaviće i reditelj i producent Srđan Golubović. Ovaj projekat je izabran kao jedan od 15 naslova, iz celog sveta, a odabrani su za predstavljanje dela u nastanku. Cilj "Ateljea" je da pomogne autorima u dovršavanju njihovih projekata sufinansiranjem.

Na festivalu u Kanu premijeru će imati i drugometražni igrani film "Plavi voz", reditelja i scenariste Janka Baljka. Film opisuje generaciju koja maturira 1980. godine, u vreme smrti Josipa Broza Tita. Beogradska premijera ovog filma najavljena je za 25. maj.

Filmski centar Srbije (FCS) predstaviće celokupnu domaću produkciju iz proteklih godinu dana i to u zajedničkom Regionalnom paviljonu jugoistočne Evrope.

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>