Region

Svet

Pogledajte novi Bajagin spot za pesmu - Ako treba da je kraj (Video)

Bajaga i Instruktori za novi singl "Ako treba da je kraj" objavili su ovih dana spot, smešten u ambijent jesenje noći u Beogradu, specifičan po tome što ga je u trajanju od skoro šest minuta mlada rediteljka Tea Lukač snimila samo iz jednog kadra.

Pogledajte novi Bajagin spot za pesmu - Ako treba da je kraj (Video)


"Htela sam da spot bude više kao neka pozorišna postavka. Nije klasičan filmski pristup, više naginje, rekla bih, Arctic Monkeys fazonu i nekoj indi varijanti koja sebe ne shvata toliko ozbiljno. Takav pristup dopušta neke elemente koji su spontani, što nije karakteristično za mejnstrim bend, a meni je upravo bilo zanimljivo da se malo poigram sa tim", kaže Lukač.

Za singl "Ako treba da je kraj", snažnu rok baladu koja prethodi novom albumu Bajage i Instruktora planiranom da izađe ove zime, Lukač je snimila spot noću krajem oktobra u ulici Kralja Petra, u starom delu Beograda. Pored plesača Bitef Dance Company, u koreografiji Miloša Paunovića, glavnu ulogu u spotu ima mlada glumica Marija Bergam.

"Marija je sa Fakulteta dramskih umetnosti (u Beogradu) i ona je savršena! Poseduje kombinaciju izuzetne krhosti, ranjivosti i snage u isto vreme. To je dosta neobično i jako interesantno, a pri tom je užasno talentovana i lepa. Znala sam da želim glumicu a ne manekenku, jer za šest minuta spota trebaju određene glumačke radnje, što manekenka ne bi mogla", kaže rediteljka.

Studentkinja režije na FDU Lukač se pročula kao autorka jednostavnih a upečatljivih spotova za alternativni sastav Autopark "Autookean" i "Posle tebe" bečejskih pop majstora Eve Braun. "Dopalo mi sa kako je Tea uradila spotove do sada i mislim da smo i mi sada sa njom uradili jedan lep i neobičan spot. Sjajno je što je Tea mlada, kao i cela njena ekipa. Posebno mi je drago što smo snimali u lepom delu Beograda, kod Kosančićevog venca, koji inače mnogo volim", kaže Bajaga. Spot možete pogledati ovde:

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>