Region

Svet

Željko Joksimović favorit za pobedu na Evroviziji

Otkako je obelodanjeno da će Srbiju na prestižnom muzičkom takmičenju predstavljati Željko Joksimović, evrovizijski fanovi su „poludeli“ i nagađanja su počela. Na zvaničnom sajtu "Eurosonga" Željka su proglasili pobednikom predstojećeg takmičenja iako niko nije čuo pesmu kojom će se takmičiti niti su sve zemlje odabrale svoje predstavnike.

Željko Joksimović favorit za pobedu na Evroviziji



Tako je to kada iza sebe imate višegodišnje (uspešno) evrovizijsko iskustvo pa se vratite na veliku scenu i sve oči su uprte u vas. Upravo to je slučaj sa Željkom Joksimovićem , predstavnikom Srbije na takmičenju za Pesmu evrovizije koje će se održati u maju sledeće godine. Kako je kantautor i sam rekao, čim je javnosti saopšteno da on putuje u glavni grad Azerbejdžana Baku, na mejl i putem društvenih mreža stigle su mu brojne poruke podrške i lepih želja.
 
Na zvaničnom sajtu Eurosonga, komentari ispod vesti o Željkovom učešću na takmičenju proglasili su našeg pevača za „ranog favorita“, „pobednika“, „pravi izbor naše zemlje“, a „vidimo se u Beogradu 2013. godine“ najčešći je komentar.

Oni iskusni forumaši i fanovi takmičenja smatraju, međutim, da je prerano objavljeno da je Joksimović naš predstanik jer će se sada zemlje koje nisu odlučile koga šalju, potruditi da ih predstavlja najbolji iz zemlje pa to predstavlja rizik za Željkov trijumf. Tako je učešće makedonske pevačice Kaliopi već protumačeno kao direktan konkurent barem kada su zemlje regiona u pitanju a i ova pevačica rasnog glasa ima veliku podršku forumaša.

Za Bosanskog predstavnika Harija Varešanovića (koji je u Atini sa Željkovom kompozicijom "Lejla“ osvojio treće mesto) za takmičenje 2012. godine pesmu će komponovati jedan od tvoraca pobedničke "Molitve“ Vladimir Graić Graja. Hrvati se lagano pripremaju za Doru a komšije bi najsrećnije bile kada bi ih predstavljala trenutno najvećnja tamošnja zvezda Jelena Rozga.

Ona je, između ostalog, prokomentarisala mogućnost učešća na takmičenju. Iako je do naredne "Pesme evrovizije" ostalo još šest meseci, muzička groznica počinje a delegacije se zahuktavaju. Nema sumnje, očekuje nas uzbudljivo takmičenje.

Izvor: Smedia

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>