Region

Svet

In Memoriam: Darko Radovanović o šamaru i tučama

Pokojni Darko Radovanović je 2008. godine dao prvi intervju u svojoj karijeri za novine Folk klub. Prisetimo se njegovih pevačkih početaka i neobičnih situacija u kojima se našao tokom svojih nastupa.

In Memoriam: Darko Radovanović o šamaru i tučama



"Bože, kad se samo setim! Imao sam petnaest godina i bio sam kod druga na svadbi. Izbegavao sam mikrofon u širokom luku ali su me prijatelji na kraju nagovorili. Ne znam tačno koja je pesma bila u pitanju, ali se očigledno nije svidela jednom gostu koji se iznenada pojavio ispred mene i opalio mi šamar. Imao je tešku ruku, trebalo mi je 15 minuta da se oporavim, što od udarca, što od šoka. Sklonili su ga od mene ali mi nije ni palo na pamet da mu vratim jer je bio dosta stariji od mene. Sva sreća da je to bio prvi i jedini šamar u mojoj pevačkoj karijeri. Taj događaj me nije sprečio da se ozbiljno posvetim ovom poslu", ispričao je Darko o svom prvom iskustvu pred mikrofonom.

To ga ipak nije omelo u pevačkoj karijeri, kako je prvobitno mislio, a kasnije je imao zanimljiv nastup pored 40 popova, što mu je bilo fascinantno iskustvo: "Svadba mog dobrog prijatelja u Foči ostaće mi zauvek u sećanju. Njegov otac je sveštenik i pozvao je svoje kolege na svadbu. U jednom momentu, svih četrdeset popova je zapevalo u glas. Ništa lepše u svom životu nisam čuo. Moj drug je tražio da i ja nešto otpevam posle njih. Pomislio sam kako ću se obrukati. Stvarno me je bilo sramota da pevam posle tako izvrsnih glasova. Razmišljao sam za koju pesmu da se odlučim i setio sam se grupe ‘Legende’ i njihovog hita ‘Moja si’. Bio sam dobar, dobio sam veliki aplauz i od popova", rekao je Radovanović.

U svom prvom intervjuu, Darko se prisetio i neprijatnih iskustava koja prate pevački posao i ispričao o tuči koja se dogodila u diskoteci gde je nastupao.  "Atmosfera je bila sjajna sve do momenta dok su se dve grupe, verovatno pijanih, mladića nisu sukobile. Odjednom je nastao haos, letele su čaše, flaše, stolovi…. Prekinuo sam svirku i pokušao da pobegnem odatle, ali nisam uspeo. Vrata su bila blokirana. Sklonio sam se u stranu kako ne bih izvukao deblji kraj. Kada bi poletelo nešto ka meni zaklon sam tražio ispod stola. Gledao sam na sat: tuča je trajala čak 25 minuta! Posegli su i za pištoljima, ali nisu stigli da pucaju pošto se pojavila policija", ispričao je.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>