Region

Svet

Cecina presuda postala pravosnažna

Viši sud u Beogradu doneo je danas presudu kojom su, u skladu sa sporazumom o priznanju krivice, folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić proglašene krivim i osuđene na godinu, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Cecina presuda postala pravosnažna



Presuda je pravosnažna jer ni tužilaštvo ni sestre nisu uložili žalbu, a izvršna će postati nakon što Ceca, Lidija i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija prime presudu. One će tokom odsluženja kazne nositi elektronske narukvice, na nožnom zglobu preko kojih će spomenuta institucija pratiti njihovo kretanje satelitskim putem.

Prema sporazumu, Ražnatovićeva je priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja, u zamenu za novčanu naknadu i kućni pritvor. Lidija Veličković Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Kako je četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije "Sablja" 2003. godine, popularnoj pevačici ostalo je još osam meseci kazne koju će izdržati u svojoj kući u Ljutice Bogdana.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>