Region

Svet

Psiholozi: Nemeš je sa Marijanom samo da napakosti majci

Nemeš je završio u krevetu sa udatom ženom i majkom dvogodišnje devojčice, Marijanom Čvrljak, a njihov  seks je postao rutina. Stanari su se na njihovo ljubakanje i maženje pod jorganom navikli, a javnost se podelila oko njihove zabranjene ljubavi.  Nemeševa majka počela je da menja program, priznajući da više ne može da gleda kako Marijana kvari njenog sina.

Psiholozi: Nemeš je sa Marijanom samo da napakosti majci



"Ne želim da znam šta se tamo događa, to je širenje bluda i nemorala. Verujte mi da ga ni ja ni njegov otac ne prepoznajemo" - izjavila je Nemeševa majka Nada.

Međutim, dok Nada besni na svog sina, on je sa Marijanom sve bliži, ubeđen da je njegova porodica uz njega. Psihijatar Vladimir Gruden analizirao je karaktere svih učesnika ove priče.

"Želimo da se približimo pogledima od kojih  polazi Nemeševa majka, najpre, barem približno, definišimo šta se to događa između Nemeša i Marijane. Odmah prepoznajemo da to nije ljubav. Nemeš i Marijana rešavaju svoje potisnute konflikte, što stvara visoki nivo međusobne zavisnosti, koja je puno jača sa Nemešove strane, pa se ta zavisnost objašnjava kao strastvena ljubav. Oni se ne vole, oni supotrebni jedno drugom" - objasnio je Gruden.

"Marijana nastoji da najpre sebi, ali i drugima pokaže da je vredna kao žena. Nemeš je za nju sredstvo, a ne cilj tog dokazivanja. I ona uživa što je obožavana, ali već joj to pomalo dosađuje jer cilj je postignut. Nemeš želi da pokaže sebi i drugima da vredi kao muškarac, a muškarac je onaj koji više nije mamina beba i zato bira ženu koja je suprotna od one kakvu njegova majka očekuje" - objašnjava Gruden.

" Ako posluša majku, on ostaje sa njom u simbiozi i ne dostiže sliku muškarca kakvu priželjkuje. On dobro poznaje majčin ukus i ovim izborom majci govori: Ne! Tako, barem u svom unutašnjem svetu, postaje svoj, više nije "mamin sin". Na tom putu Marijana mu je samo sredstvo. Pokušava da pronađe sopstvenu ličnost, a to u ovom slučaju radi na vrlo nespretan način" - ističe dr. Gruden.

Zaključak je, dakle, da Nemeš želi da napakosti majci, a Marijana nastoji da otkrije dokle može da ide u svojoj slobodi.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>