Region

Svet

Dragana Mirković i Toni u borbi za imovinu: Kome će pripasti dvorac u Beču?

Dragana Mirković, često na listi najbogatijih javnih ličnosti, suočava se s razvodom od Tonija Bijelića. Njihovo bogatstvo, prema poslednjoj proceni sajta “Net Worth Celebrities”, iznosi 100 miliona dolara. Izvori otkrivaju da su zajednički poslovni poduhvati činili značajan deo njihovih prihoda, uključujući televiziju kojom Dragana upravlja od 2005. godine, kao i firmu za prodaju luksuznih automobila.

Dragana Mirković i Toni u borbi za imovinu: Kome će pripasti dvorac u Beču? Foto: Instagram printscreen/draganamirkovic



Sada, sa razvodom, nastaje pitanje kako će se podeliti imovina. Dok će televiziju prepustiti Dragani, Toni se ne zanima za poslove u Srbiji, ali nekretnine i firma za prodaju automobila predstavljaju izazov. Dok se nekretnine prenose na njihovu decu, firma ostaje sporna tačka. Dragana, iako novac nije njen prioritet, svesna je finansijskih obaveza koje nosi održavanje imanja i školovanje dece.

- Toni će televiziju ostaviti Dragani, jer se ona u to razume i sve vreme se i bavila tim delom njihovih poslova. Njega svakako ne zanimaju poslovi u Srbiji, kao i nekretnine. Dvorac će sigurno biti prepisan na njihovu decu, ali da Dragana doživotno može da boravi u njemu. Slično će biti i sa ostalim nekretninama, zvanično će se voditi na Marka i Manuelu. Međutim, firma luksuznih automobila može biti kamen spoticanja jer nje neće hteti niko da se odrekne. Uostalom to je najveći izvor prihoda ove porodice - rekao je izbor Blica i dodaje:

-  Samo kada se probudite u dvorcu u kojem trenutno Dragana živi vi ste već izbili stotine hiljada evra. To je ogromno imanje i zdanje, za koje je potrebna posluga, baštovani i radnici koji će ga održavati. To je stalno zaposleno osoblje i bez njih ne može da funkcioniše toliki posed. Sa druge strane, Dragana je dosta novca uložila u koncerte i turneje, a kada puno uložite tu nema velike zarade. Njoj novac nikada nije bio bitan, ali način života na koji je navikla decenijama unazad ipak je promenio njen stil života. Ona se ne brine oko novca jer zna da će naći način da zaradi, ali je svesna da se zahvaljujući njoj pročulo za firmu sa automobilima jer je dosta njenih kolega upravo kupovalo kola od njih. Zato se neće svog udela odreći tako lako. Zakonski, to je firma koju su stekli zajedno i podložna je podeli.

Dragani i Toniju tek predstoji borba za imovinu

- Njihovi naslednici ne osećaju razliku u životnom stilu pre i posle rastanka roditelja, njih dvoje i dalje žive punim plućima. Školuju se na prestižnim fakultetima, ima svoje nekretnine u Beču i voze skupe automobile. Draganina i Tonijeva želja je da im ništa ne fali, i u tome se trenutno jedino slažu. Dragana ne komentariše to što je Toni kupio kuću u kojoj će živeti sa ljubavnicom, ali verujem da joj nije pravo. Nikada nije volela i štaviše se čuvala da ne bude u nekim skandalima u javnosti, pa joj je sada dodatno teško što “prljav veš” iz njenog doma dospeva među široke narodne mase - dodaje izbor Blica. 

Osim finansijskih pitanja, postavlja se pitanje gde će Dragana nastaviti svoj život. Iako bi volela da se vrati u Srbiju, njeni su roditelji i deca u Austriji, što čini povratak teškim.

- Marko i Manuela retko su i ranije dolazili u Srbiju jer im je društvo u Beču, ali i svuda po svetu. Rođeni su tamo i tamo se školuju, to je jedino što Draganu ostavlja u toj zemlji. Ona bi volela, i bilo bi joj lakše da vodi karijeru odavde ali svesna je da je to nemoguće.

Iako se čini da se razvod odvija mirno, ostaje da se vidi kako će se stvari razvijati, posebno s obzirom na kompleksnost imovine i poslova koje su Dragana i Toni zajedno gradili godinama.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com/Blic

Povezane vesti:


>