Region

Svet

Nikola Rokvić: Sve je prolazno, dobročinstvo ostaje! (VIDEO)

Pevač Nikola Rokvić započeo je izuzetno putovanje dugo preko 1.060 kilometara do manastira Svetog Nektarija na ostrvu Egina u Grčkoj. Ovo putovanje nije samo fizički izazov, već i prilika da prikupi sredstva za svoju fondaciju “Porodica”.

Nikola Rokvić: Sve je prolazno, dobročinstvo ostaje! (VIDEO) Foto: Printscreen Youtube/RTS



Pevač Nikola Rokvić krenuo je na svoje putovanje ka Grčkoj, tačnije do manastira Svetog Nektarija na ostrvu Egina, preko 1.060 kilometara dugačkog. Ovaj izuzetni poduhvat nije samo putovanje, već i prilika da prikupi sredstva za svoju fondaciju "Porodica". U razgovoru za RTS portal, Rokvić deli svoje zavete, zahvalnost i inspiraciju koju crpi iz dela Svetog Nektarija.

Nikola ističe da je duhovno i mentalno pripreman za ovo putovanje tokom tri godine. Intenzivno je radio na kondiciji, trčanju i planinarenju poslednjih nekoliko meseci kako bi se pripremio za izazove koji ga čekaju na putu. Naglašava važnost ozbiljnih priprema kako bi se uspešno savladao naporan put i vratio kući uz Božju pomoć.

Tokom puta, Nikola ima jasnu rutinu koja mu pomaže da pređe kilometre. Kombinuje brzi hod, hodanje sa štapovima i trčanje kako bi održao ritam i ostvario dnevni cilj od 35 kilometara. Kreće rano ujutru i ne pravi pauze, već nastoji da kontinuirano napreduje.

Podrška koju dobija od ljudi duž puta, kao i njegova vera i molitva, pružaju mu snagu u teškim trenucima. Ovo putovanje ima dublji cilj - da spoji Svetog Nektarija sa humanitarnim radom njegove fondacije "Porodica" i da pruži podršku onima kojima je najpotrebnija.





Foto: Printscreen Youtube/RTS




Nikola ističe da ovo putovanje predstavlja samo početak, te da planira da organizuje još sličnih akcija kako bi pomogao zajednici. Posebno je zahvalan porodici, prijateljima i svima koji ga podržavaju na ovom putu.

Inspirisan životom Svetog Nektarija, Nikola naglašava važnost vere, ljubavi i milosrđa u svom životu i radu. Priprema se i dokumentarac o njegovom putovanju koji će bliže razjasniti svrhu i detalje ove akcije.

Kroz svoj primer, Nikola Rokvić želi da šalje poruku o važnosti smirenosti, vere i ljubavi, te o važnosti življenja za dobrobit drugih. Ovo putovanje nije samo fizički izazov, već i duhovno iskustvo koje inspiriše i motiviše mnoge ljude.


„Mnogo mi pomaže ljubav koju dobijam od ljudi, podrška je sa svih strana. Molitva je jako važna i stvarno kad bude, kad dođu neki teški trenuci, jedino molitva može da pomogne. Volim da kažem da je to jedna cela misija gde smo moja supruga i ja pokrenuli fondaciju 'Porodica' koja će se baviti mnogodetnim porodicama, koja će se više baviti talentovanom decom, ali ovaj put – zbog Svetog Nektarija, koji je čudesni Božji ugodnik, i koji pomaže ljudima koji mu prilaze, pogotovo onkološkim bolesnicima.

Ovaj put sam želeo da spojim Svetog Nektarija sa našom decom i našim narodom i da, pošto sam i sâm prošao, moja porodica, kroz to jedno veliko iskušenje, i sa onkološkim bolesnikom kao što je moj otac bio, znam koliko je vera bitna, znam koliko vera daje snagu da se privaziđu sve te teške stvari”
, opisao je.

Pevač je dodao da, kada dođu teški trenuci, i ako i ne dođe do telesnog isceljenja, smatra da uz veru sigurno dolazi duhovno isceljenje „koje je za hrišćane bitnije od telesnog”.- ispričao je Nikola Rokvić za RTS.


"Veliki pozdrav, dragi narode! Nadam se da ste dobro, da ste zdravo, da se radujete. Ja vas pozivam još jednom da podržite misiju "Ovaj put za dečju radost" i da svako, koliko god može, uplati i da dođemo do našeg cilja. Ja vas obaveštavam da smo prešli 6 miliona dinara! Živi i zdravi bili, Bog vas blagoslovio! Idemo dalje!" - oglasio se Nikola još jednom kako bi obavestio sve do koje cifre se stiglo, a inače je potrebno skupiti 200.000 evra.



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/rts


>