Zdravlje

Ljubav

Leblebija čudesno zrno za srce, kosti, šećer! (VIDEO)

Leblebija čudesno zrno za srce, kosti, šećer, ubija holesterol, snižava pritisak... Vaša kosa i koža biće vidno lepši, a leblebije su i u stanju da u roku od 24 sata očiste celo tvoje telo.

Leblebija čudesno zrno za srce, kosti, šećer! (VIDEO) Svet Plus




Leblebije su zaista super hrskava zrna! Pored toga što su ukusne, imaju i hrpu sjajnih stvari da ponude tvom telu. Prvo, kada su u pitanju proteini, leblebije su pravi šampioni. Osim toga, bogate su vlaknima, vitaminima i mineralima koji čine čuda za tvoje kosti, mišiće, kožu i kosu.

Zahvaljujući rastvorljivim vlaknima, pomažu u održavanju ravnoteže šećera i holesterola u krvi. Ta vlakna usporavaju proces varenja i apsorpciju glukoze, što znači stabilnije nivoe šećera u krvi i niže holesterol.

Ako brineš o svom srcu (a ko ne brine?), leblebije su odličan saveznik. Sa malo natrijuma, ali puno kalijuma, pomažu u regulaciji krvnog pritiska i smanjenju rizika od srčanih oboljenja.


 

Hladno i zdravo predjelo! Humus u paprikama!









Ne zaboravimo ni gvožđe! Leblebije su poput malih rudnika ovog važnog minerala, koji igra ključnu ulogu u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca i sprečava anemiju. I tu dolazi vitamin C u igru, jer pomaže telu da apsorbuje gvožđe iz leblebija na najbolji mogući način.








Ako se pitaš kako ih uvrstiti u svoju ishranu, mogućnosti su gotovo beskrajne! Mogu biti hrskave grickalice, fantastične u salatama, ukusni namazi, dodatak supama, karijima, i naravno, ne smemo zaboraviti na humus. Taj divan namaz od leblebija, tahinija, limunovog soka, belog luka i začina je prava poslastica koju možeš servirati uz hleb, povrće ili meso. Jesti zdravo nikada nije bilo ukusnije, a vi obavezno pogledajte video snimak ispod koji će vas sigurno ubediti da ovo čudesno zrno ne izbegavate u svojoj ishrani, već da još danas krenete da se zdravije hranite.

 

Najbolji recept za humus! Zdravo i ukusno!




Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>