Region

Svet

Preminula Vesna Kuprešak, takmičarka emisije Nikad nije kasno!

Preminula je Vesna Kuprešak u 55 godini, takmičarka emisije "Nikad nije kasno" bolovala je od teške bolesti. Kažu da je borba s rakom večita borba, ali biće kako je Sveti Petar zapisao, prićala je ranije Vesna. 

Preminula Vesna Kuprešak, takmičarka emisije Nikad nije kasno! Screenshoot/Instagram




Vesna je dugo godina vodila bitku sa tumorom jajnika i materice, a do poslednjeg daha lavovski se borila o čemu je ranije i govorila za Grand:



"U maju 2021. godine su mi dijagnostifikovali rak jajnika i materice, a već u junu operisana sam na Kliničkom centru u Beogradu. U bolnici sam dobila i virus, pa su me prebacili na Karaburmu, inače kovid bolnicu. Šta da vam kažem, tek sam se operisala i onako rovita, sa tek skinutim koncima krećem u novu borbu. Osamnaest dana sam sam se borila da preživim, krvna slika mi je bila jako loša, gvožđe opalo, a nakon cele torture i borbe smršala sam čak 32 kilograma" - ispričala je Vesna Kuprešak.



"Bila sam potpuno druga osoba, ne duhom samo fizički, a onda je usledila prava borba, kako duhovna tako i za zdravlje. Oporavak od mesec dana, zatim hemioterpije, 6 agresivnih i 17 bioloških zbog kojih je kosa počela da mi opada. Kako nisam želela da gledam da ostajem bez kose, sama sam obrijala glavu", pričala je Vesna za Grand online i otkrila kako ju je samo jedna preskočena kontrola koštala zdravlja.

"Rak je mnogo podmukla bolest, a preventiva, tačnije redovna kontrola je ipak najjeftinija opcija, u to sam se uverila na sopstvenoj koži. Do 2018. godine sam redovno išla na preglede, ali sam narednu preskočila s izgovorom 'sutra ću', to sutra je potrajalo. Došla je 2019. i početak pandemije, stomak je počeo da mi otiče, pa sam potražila mišljenje interniste, a potom i ginekologa. Kad sam čula tačnu dijagnozu, bila sam očajna, u mene je ušao strah i tonula sam u laganu depresiju".











Odlučila da ne dozvoli da joj kancer uništi sve što je godinama stvarala:




"Kilažu sam lagano vratila, a vedar duh sam uspela da održim, to me, hvala Bogu, nije napustilo. Sve ide iz glave, pa tako i dobro raspoloženje i misli. Ja se za sada osećam odlično, svake tri nedelje idem na Institut za onkologiju, ostala mi je još jedna terapija i nadam se da ću da završavam s tim. Skener mi je čist, ali moram redovno da idem na kontrole, jer je rak hronična neizlečiva bolest i nikad ne znaš kad će da se vrati. Kažu da je borba s rakom večita borba, ali biće kako je Sveti Petar zapisao. Nakon što ti uspostave dijagnozu možeš da živiš još mesec, dva, tri, par godina, a možeš i 20,30, to niko ne zna"- ispričala je ona pre dve godine.
 

Beli luk osim što je zdrav, pomaže kod gubitka kilograma!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/blic.rs

Povezane vesti:


>