Zdravlje

Ljubav

Beli luk osim što je zdrav, pomaže kod gubitka kilograma!

Beli luk osim što je zdrav jer poseduje nutritivne vrednosti, hranljiva i aktivna jedinjenja koja mogu pomoći u oslobađanju od brojnih zdravstvenih stanja, pomaže i kod gubitka kilograma!

Beli luk osim što je zdrav, pomaže kod gubitka kilograma! Svet Plus






Kao što nam je poznato, beli luk obiluje nutricionim vrednostima - hranljivim i aktivnim jedinjenjima koja mogu pomoći u prevazilaženju različitih zdravstvenih problema.

Bilo da se suočavate s niskim krvnim pritiskom ili prehladom, beli luk može poslužiti kao sjajan lek iz kućne radinosti. Fascinantno je kako beli luk na različite načine može doprineti gubljenju masnih naslaga na stomaku.

Vitamin B6 i C, vlakna, mangan, kalcijum - sve ove supstance u belom luku igraju ključnu ulogu u procesu gubitka kilograma. Istraživanje iz 2011. godine, objavljeno u "The Journal of Nutrition", ukazuje na to da ekstrakt belog luka može dovesti do smanjenja telesne težine kod žena.


Druga studija pokazuje da su miševi hranjeni belim lukom osam nedelja imali značajno smanjenje telesne težine i procenata skladištenja masti.

Osim toga, beli luk može ojačati imunološki sistem, detoksikovati telo i pomoći u borbi protiv prehlade i gripa.

 

Maska za kosu koja pospešuje rast ali i posvetljuje prirodnu boju!













Evo kako možete koristiti beli luk za mršavljenje:



Beli luk i biber


Isecite 2-3 čena belog luka u čašu vode i ostavite da odstoji preko noći. Ujutro izbacite beli luk i dodajte prstohvat crnog bibera. Dobro promešajte smesu i pijte je na prazan stomak.



Beli luk i med


Očistite 2-3 čena belog luka i dobro ih izgnječite. Pomešajte izgnječeni beli luk s malo meda. Ostavite smesu da odstoji 15-20 minuta, a zatim je pojedite. Smešu konzumirajte jednom dnevno.



Beli luk i limun

Dodajte 2-3 očišćena čena belog luka u čašu tople vode i ostavite da odstoji neko vreme. Zatim dodajte kašiku limunovog soka i dobro promešajte smesu. Pijte je ujutru na prazan želudac.
 

Dafne Selfi ima 94 godine, nema botoksa, koristi malo kreme za lice!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>