Zdravlje

Ljubav

Idealan napitak za žene u menopauzi! Napitak protiv osteoporoze!

Osteoporoza je progresivna metabolička bolest kostiju, koja se karakteriše smanjenjem mineralne gustine (mase) kosti (gubitak kalcijuma iz kosti). To dovodi do smanjenja čvrstine kosti, povećanja fragilnosti i porasta rizika za nastanak preloma kosti. Idealan napitak za žene u menopauzi! Napitak protiv osteoporoze!

Idealan napitak za žene u menopauzi! Napitak protiv osteoporoze! Svet Plus




Najugroženiji su kičmeni pršljenovi i butna kost. Prelomi mogu nastati posle lakših trauma ili čak bez povrede (tzv. spontani prelomi). To je “nema” bolest, počinje podmuklo, bez simptoma i najčešće se otkriva tek kada se desi prelom neke kosti.

Ovu bolest još zovu i "tihi kradljivac kostiju". Nekada se kao prvi simptomi mogu javiti bolovi u kostima, zglobovima, mišićima ali se najčešće ne pomišlja na osteoporozu kao mogući uzrok.

Šolja ovog napitka sadrži tri puta više kalcijuma nego šolja mleka, pa je izuzetno blagotvoran za žene u menopauzi i sve one koji pate od osteoporoze.

Banča čaj, što u prevodu znači čaj koji je kasno izrastao, već svojim nazivom asocira na neku blagost i drevnost. To je čaj koji se ne pije vreo, već mlak ili ohlađen, i koji vam svojom aromom i bojom može doneti prijatnu iluziju da se nalazite u senci nekog prastarog drveta. Mirise nije uvek lako opisati, ali da pokušamo: banča čaj miriše na kafu, na zemlju, na drvo... Na sve to zajedno. 
 

Grip: Simptomi, lečenje, sprečavanje!




 

Imate proširene vene! Ovo je pravi tekst za vas!

Gospin plašt, već svojim oblikom skreće pažnju! Virak spas za žene!


Banča čaj, ako mu se prepustite, može vas kanalima nesvesnog povesti duboko kroz vreme i podsetiti da smo deo prirode i da sadržimo sve njene elemente.

Banča čaj se pravi od tostiranih listova japanskog zelenog čaja. Za razliku od klasičnog zelenog čaja koji se bere u proleće, banča se bere početkom leta, kada se kofein prirodno povlači iz biljke. I dok su i crni i zeleni čaj kiseli, banča je blago bazni, pa otud i njegova lepa aroma, a kako ne sadrži tein, ne ostavlja opor ukus u ustima.

Pomaže varenje

Banča ublažava kiselinu u želucu i deluje povoljno na crevnu floru, čime pospešuje varenje. Preporuka je da se pije dvadesetak minuta posle obroka. Ovaj japanski čaj visoko se kotira u makrobiotičkoj ishrani zbog toga što ubrzava metabolizam, pa se preporučuje i onima koji žele da smršaju. Zahvaljujući sadržaju flavonoida, redovno pijenje čaja dovodi do bržeg sagorevanja masnoća.

Bogat je kalcijumom 

U šolji banča čaja nalazi se tri puta više kalcijuma nego u šolji mleka, tako da je ovaj napitak izuzetno blagotvoran za žene u menopauzi, kao i za sve one koji pate od osteoporoze. Koristan je i za decu, koja ga rado piju jer ima blag ukus, a preporučuje se i alergičnima na laktozu. Osim kalcijuma, banča je dragocen izvor vitamina A, B1, B2, B3 i C, kao i gvožđa. 

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>