Lepota

Ljubav

Prolećna nega kože i kako do savršenog izgleda!

Prolećna nega kože i kako do savršenog izgleda! Došlo nam je proleće i odmah smo primetili da naša koža i kosa reguju na promene.

Prolećna nega kože i kako do savršenog izgleda! Svet Plus



Da biste zaštitili svoju kožu morate se posvatiti njenoj nezi, isto je i sa kosom. U toku zime se trudimo da nam hladnoća van i suv vazduh u prostorijama nanese što manje štete, a sada je vreme da nam hidratacija bude prioritet.

Obavezno koristite kreme sa zaštitnim faktorom. Ne dozvolite da vas zavara to što je sunce još uvek blago. Ukoliko nemate problema sa kožom u smislu izbijanja fleka od sunca, dovoljan je i zaštitni faktor 20, kao prevencija od preranog dobijanja bora.

Takođe, koža usana tokom zime često postane suva i sklona promenama kao što su perutanje i pucanje. Rešenje je jednostavno, svaki put kad perete zube četkicom nežno izmasirajte površinu usana i obavezno nanesite balzam za usne koji će im pružiti neophodnu vlažnost.

Posle duge zime, hladnoće, suvog vazduha u prostorijama u kojima boravimo i kosi je potrebna dodatna nega. Maske i balzame treba koristiti i u toku zime ali ako to niste činili, sada ih ne smete izostavljati. Skratite krajeve kose i izvucite neki pramenčić u boji piva jer je to veoma popularna boja ovog proleća.

Koža laktova je izuzetno osetljiva, pa joj treba redovan piling i nanošenje neke jače hranljive kreme. To će biti dovoljno da nestane suva koža u ovoj zoni.

Proleće znači – sandale! Zato, deblji sloj kreme za negu stopala, pamučne čarapice i do jutra ćete imati meka i nežna stopala.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>