Zdravlje

Ljubav

Ovaj začin ne kombinujte nikako sa lekovima!

Zbog blagotvornog delovanja na organizam, ovaj začin se koristi kao lek za mnoge bolesti. Ipak, ne kombinujte ga nikako sa ovim lekovima.

Ovaj začin ne kombinujte nikako sa lekovima! Svet Plus



Ljudi uglavnom koriste kurkumu da bi izbegli nuspojave koje donose farmaceutski lekovi, ipak ona je opasna ako se koristi u kombinaciji sa nekim lekovima. Kurkuma se preporučuje kao prorodni lek, odnosno kao alternativa lekovima jer ima manje nuspojava ali morate biti oprezni jer i ona može da uzrokuje ozbiljne nuspojave ako se kombinuje sa drugim lekovima ili se uzima više od preporučene doze. 

Ova biljka se koristi protiv tromboze, anti-kancerogena je, služi kao antioksidans, a ima i anti-upalna svojstva. Ukoliko imate problem sa trombozom, znajte da kurkuma smanjuje stvaranje krvnih ugrušaka ali se nikako ne sme koristiti zajedno sa lekovima za razređivanje krvi. Lekovi za razređivanje krvi su: aspirini, Plavix i Coumadin. 

Ukoliko imate problem sa želudačnom kiselinom i za to koristite lekove poput: omeprazol, rantidin, cimetidin... ne konzumirajte kurkumu jer to može oštetiti jednjak, možete imati bolove u stomaku, nadutost i mučninu.

Lekovi za dijabetes takođe se ne smeju kombinovati sa ovim začinom jer povećava učinak leka, čime se stvara rizik od naglog pada šećera u krvi. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>