Ostalo

Sme�no

Misteriozni nestanak: Ona je bila zvezda, on neverni suprug! (VIDEO)

Ona je bila zvezda, on neverni suprug. Misteriozni nestanak čuvene engleske spisateljice krimi romana, i dan danas budi interesovanje kod ljudi širom sveta.

Misteriozni nestanak: Ona je bila zvezda, on neverni suprug! (VIDEO) Screenshoot Youtube



Agata Kristi, sela je u svoj auto ispred kuće u Berkširu, već sledećeg jutra automobil je nađen na ivici provalije sa upaljenim svetlima, njenom torbom i isteklom vozačkom dozvolom ali nje nije bilo u njemu. Neki su mislili da je iscenirala svoj nestanak kako bi probudila interesovanje za svoj novi roman ali je ipak većina sumnjala na njenog zgodnog supruga, pukovnika Arčija Kristija. Naime Arči je bio nevaren Agati i želeo je da se razvede od nje kako bi se oženio svojom mladom ljubavnicom. Dosadio mu je život u provinciji, a golf ga je interesovao više od porodičnog života i supruge. Pre nego što je Agata misteriozno nestala, Arči je obavestio da će vikend provesti sa prijeteljima, a ona je znala da je mislio na svoju ljubavnicu Nensi Nil.

Jedanaest dana je trajala potraga za nestalom Agatom Kristi, a onda je prepoznao muzičar u hotelu u kome je odsela i boravila po imenom ljubavnice svoga muža. Mišljenja o namerama poznate književnice i danas su podeljena. Da li je htela da kazni muža Ili je bila u stanju privremene amnezije, izazvane traumom ili depresijom i razmišljala o samoubistvu? Jedino što se sigurno zna, nakon što je ostavila automobil nastavila je vozom do Londona, a onda otišla u hotel gde se prijavila pod imenom Tereza Nil. Sama Agata o nestanku nije želela da govori, a od supruga se razvela 1928. godine i ponovo udala za arheologa Maksa Melouana. Njen bivši suprug Arči Kristi, oženio se svojom mladom ljubavnicom Nensi Nil.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>