Region

Svet

Gotan Project dolazi u Arenu

Incognito i Arena Beograd dovode Gotan Project u Beograd u sklopu nove turneje, gde će predstaviti svoj treći studijski album Tango 3.0 i nastupiti, po prvi put, u Beogradskoj areni, 17. novembra od 20h!

Gotan Project dolazi u Arenu



„Mora da je tango nastao iz monotonije koja je oslikana kroz njegove harmonije, melodije, ritmove i estetiku.” – ovo su reči velikog vizionara tanga Astora Pjacole koje je kao svoju mantru prihvatio Gotan Project.

Gotan Project se pojavio na muzičkoj sceni 1999. i pridobio publiku svojim inovativnim miksom tanga i elektro muzike. Elegantan trio u crnim odelima napravio je veliki internacionalni uspeh debi albumom La Ravancha del Tango.

Gotan Project osnovali su u Parizu, Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff i Christoph H. Müller, francuski esteta, argentinski gitarista i švajcarski programer.  Posle par eksperimenata inspiraciju su pronašli u tangu obogativši scenu zavodljivom muzikom i zvucima Argentine.

2001. godine izdaju debi album "La Revancha Del Tango", album koji je zvuk Argentine doveo na svetsku scenu. Žive u Parizu, gradu za koji slobodno možemo reći da je drugi dom tanga. Njihova muzika je danas slavna, a sluša se sve od klubova New Yorka preko Europe do plaža Rio De Janeira.

Posle izlaska debija, Gotan Project su obišli ceo svet, od Tel Aviva do Tokija, oduševili su publiku svojim nastupom, na kojem, gotovu trećinu koncerta, belo platno prekriva scenu dok publika posmatra siluete koje izvode tango.

Sebe definišu kao „top Argentinean musicians exiled in Paris”, a kao svoju najveću inspiraciju navode muziku Carlosa Gardele (Karlosa Gardele) i Astora Piazzollae (Astora Pjacole). Njihove teme, posebno Qeremos Pay, Santa Maria i El Capitalismo Foraneo, spadaju u najkorišćenije u filmovima, serijama i remixima – za potrebe plesnih performansa. Ime „gotan” je nastalo prostim permutovanjem reči tango, dok je ostatak naziva došao sam po sebi.

Drugi studijski album Gotan Project su objavili 11. aprila 2006. pod nazivom Lunático protkan jazz-om  a naziv je dobio po pobedničkom konju, kako oni kažu „najvećeg majstora tanga Carlosa Gardele”.

Novi album Gotan Projecta Tango 3.0 predstavlja povratak plesnom podijumu na način kakav je i njihov prethodni album Lunático.
Stvorili su još jednu čudesnu mešavinu tradicionalnog argentinskog tanga sa dubom, jazzom i elektronikom. Jedanaest pesama sa albuma "Tango 3.0"  istovremeno su zavodljive i eksplozivne.

Album Tango 3.0 izašao je tačno 10 godina nakon osnivanja Gotan Projecta i ostaje veran njihovim temeljnim principima kombinovanju savremene elektronike sa klasičnim tangom.

Na albumu gostuju i razni muzičari, pa tako u pesmi Tango Square možemo čuti zavodljivi zvuk orgulja Dr. Johna ili svileni glas Cristine Vilallonge u pesmi Peligro dok kroz čitanje novele "Rayuela" u istoimenoj pesmi Gotan odaje počast legendarnom argentinskom autoru Julesu Cortázaru. Čak i Victor Hugo Morales, legendarni fudbalski komentator, pozajmljuje svoj glas u prvoj pesmi La Gloria, omažu fudbalskom geniju Maradoni i njegovom nezaboravnom pobedničkom golu protiv Engleske 1986. godine.


Ulaznice za koncert Gotan Project-a biće u prodaji od sutra, 12. oktobra po cenama od 2300, 2600, 2900 i 3300 dinara na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, „Ušće“ Shopping mall, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Eventim, i preko sajta www.arenabeograd.com i www.tickets.rs

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>