Style

Ljubav

5 najglamuroznijih i najskupljih venčanja ikada (Foto)

Jeste li se ikada pitali kako biste baš vi izgledali na najskupljem venčanju? Da li bi bilo kao u bajci, sa princom i princezom, ili pak puno neukusa i kiča? Donosimo vam pet najglamuroznijih i najskupljih venčanja u svetu.

5 najglamuroznijih i najskupljih venčanja ikada (Foto)



1. Čelzi Klinton i Mark Mezvinski

Ovo venčanje smatra se jednim od najskupljih u svetu, a reč je o venčanju ćerke Hilari i Bila Klintona, Čelzi, koja je sudbonosno DA izgovorila Marku Mezvinskom. Zanimljivo je da je samo klimatizovana tenda na venčanoj ceremoniji koštala oko 600.000 dolara, a oko 200.000 dolara potrošeno je na obezbeđenje. Ukoliko se pitate koja je celokupna suma utrošena u venčanje, svi troškovi stajali su oko 35 miliona dolara. Možete li zamisliti da je samo pozivnica, pojedinačno, koštala oko 150 dolara?


Foto: Screenshot YouTube

2. Vaniša Mital i Amit Batija

I ovo je venčanje svrstano u jedno od najskupljih svetskih. Porodice Mital i Batija su potrošile ukupno 55 miliona dolara. Ceremonija je obavljena u Palati Versaj u Parizu, a prisustvovalo je hiljade slavnih ličnosti uključujući i pop zvezdu Kajli Minog.


Foto: Screenshot YouTube

3. Vikram Čatval i Prija Sačdev

I Vikram i Prija imali su venčanje iz snova. Takođe je u prvih 5 najskupljih venčanja u svetu, a koštalo je oko 20 miliona dolara. Na listi gostiju bilo je pregršt slavnih lica među kojima se našla i Naomi Kembel, kao i porodični prijatelj slavljenika, bivši predsednik SAD, Bil Klinton.


Foto: Screenshot YouTube

4. Elizabet Harli i Erun Nujar

Ovo venčanje je čuveno u svetu po jedinstvenom stilu i raskošnoj lepoti kojom je ceremonija obilovala. Različiti izvori dolazili su do istog zaključka - da je glamurozno i grandiozno venčanje Elizabet Harli i Eruna Nujara bilo bajkovito. Obe porodice proslavljale su venčanje na dva kontinenta, u Evropi i Aziji, i to više od osam dana. Noćenje u luksuznom hotelu u kom su boravili koštalo je 10.000 dolara.


Foto: Screenshot YouTube

5. Aleksandra Nikolić i Andrej Meljničenko

I u njihovo venčanje su bili upereni objektivi svih svetskih medija, a porodice Nikolić i Meljničenko potrošile su za ovu priliku milione dolara. Venčanje ruskog bilionera Andreja Meljničenka i manekenke i nekadašnje članice grupe "Models" Sandre Nikolić, još je jedno poglavlje u istoriji famoznih svetskih venčanja. Ceremoniji su prisustvovale svetske zvezde, a nastup Kristine Agilere i Vitni Hjuston ostao je urezan u sećanju gostiju...


Foto: Screenshot YouTube

I za kraj, nećemo izostaviti podatak koji već znate pa ovo venčanje zbog činjeničnog stanja nismo ubrajali među top 5. Naime, venčanje koje je obeležilo celu deceniju, a pratio ga je čitav svet u direktnom prenosu je venčanje Kejt Midlton i princa Vilijama. Imali su najskuplje i najraskošnije venčanje u istoriji, a koštalo je neverovatnih 70 miliona dolara!

Autor: B.B.
Foto: Ilustracija/Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>