Lepota

Ljubav

Prirodna i jeftina domaća krema kojom ćete ukloniti bore

Prilikom suočavanja sa borama, koje nije nimalo lako, najčešće pokušavamo da im se odupremo korišćenjem raznih krema, kozmetičkih tretmana i drugih raznih metoda. Ipak, većina pomenutih krema i tretmana zahteva veće količine novca, zato smo u konstantnoj potrazi za nečim u samostalnoj proizvodnji.

Prirodna i jeftina domaća krema kojom ćete ukloniti bore



Upravo zbog tnavedenih stvari i treba da ih izbegavate skupe kkreme jer fantastičnu i efektnu kremu protiv bora možete napraviti i sami!

Ono što je najbolje - pravi se samo od prirodnih sastojaka, odgovara svim tipovima kože pa hidrira i izjednačava kožu, smanjuje vidljive bore, usporava proces starenja i daje vidljive rezultate već nakon sedam dana upotrebe.

Sastojci:

- jedno žumance
- dve kašike ulja od badema (možete ga zameniti maslinovim uljem)
- pola kašike meda
- dve kašičice medicinskog vazelina

Priprema:

Rastopite vazelin na pari (biće vam potrebno par minuta). Nakon toga dodajte ostale sastojke. Dobro izmešajte. Trebaće vam nekoliko minuta da dobijete homogenu masu. Smesu prebacite u čistu činiju (možete koristiti posudu od stare kreme, samo je prvo dobro operite). Kremu nanosite na čistu kožu laganim, kružnim pokretima.

Napomena: Kremi je potrebno oko sat vremena da upije pa bi bilo mudro da je nanosite dva sata pre spavanja. Kremu držite u frižideru. Ukoliko želite da je ponovo napravite, koristite iste sastojke u istoj meri.

Autor: B.B.
Izvor: Nadlanu.rs
Foto: posterize/Freedigitalphotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>