Zdravlje

Ljubav

Sačuvajte zdravlje tokom poplava, hrana i higijena na prvom mestu

Na svim područjima ugroženim poplavama nakon proglašenja vanrednog stanja na teritoriji cele Srbije 16. maja 2014. godine uvedena su dvadestočasovna dežurstva u institutima i zavodima za zdravlje.

Sačuvajte zdravlje tokom poplava, hrana i higijena na prvom mestu



Institut za jano zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" u cilju spečavamka špkave crevnih zaraznih nolesti "u toku poplavnog talasa" predlaže sledeće mere:

U slučaju pojave zamućenja vode i promene boje vode za piće preporuka je da se takva voda ne koristi za piće, pripremanje hrane i ličnu higijenu već da se u toj situaciji koriste kontrolisani izvori snabdevanja.

U slucaju da se vodosnabdevanje vrši iz individualnih vodenih objekata preporuka je da se ukoliko ne postoji labaratorijska protvrda o higijenskoj ispravnosti vode za piće takva voda ne korsti za piće već da se u što kraćem roku izvrši labaratorijsko ispitivanje.

Ukoliko se voda skladišti u kućnim uslovima za piće i pripremu namirnica preporuka je da se to čini u ambalažama manje zapreminie (do dva litra) i voda iskoristi u što kraćem roku.

Autor: A.K.
Izvor: b92.net
Foto: khunaspix/Freedigitalphotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>