Region

Svet

Ples sa zvezdama: Tanja Petrović - U haljini se osećam isto kao u kamionu!

Učesnica šoua Ples sa zvezdama, Tanja Petrović otkriva da joj igranje uz narodnu muziku ne predstavlja nikakav problem, kao i da se u haljini opseća isto, kao i kada bi vozila kamion.

Ples sa zvezdama: Tanja Petrović - U haljini se osećam isto kao u kamionu!



Ples sa zvezdama: Milojko Pantić i Zorana osvojili najmanji broj poena! Aleksandar Šapić i Slađana blistali na podijumu!
Naša najbolja karatistkinja Tanja Petrović pred novo izdanje "Ples sa zvezdama“, čija je tema narodna muzika, otkriva vezu između kata i plesnih koraka, kao i da su se ona i njen plesni partner odlučno snašli uz narodnu muziku.

"Super su mi legli narodnjaci. Mi imamo sreće sa muzikom jer stalno dobijamo neke lepe strane pesme za ove prethodne koreografije, a za onaj prethodni tango smo dobili „"Đurđevdan“ što je opet OK. Dobiješ, profesionalno se odnosiš prema tome i uradiš najbolje što možeš", kaže Tanja i dodaje da nije lako stvoriti i sačuvati energiju, bar ne njima koji nisu imali napore te vrste.

" Baš zato što sam sportista ja generišem energiju i proizvodim je. Meni je ovo vrlo sličan tempo života i mog takmičenja u karateu, tako da je u pitanju samo druga oprema. Nije kimono, nego je haljina. Inače, tempo i napor su baš, baš slični: u jednom danu na takmičenju morate da budete stalno spremni, svakoga trena, a opet opušteni i spremni da se odmorite i uskočite kada vas prozovu. I ovde je isto  kada su u pitanju snimanja i probe. Treba  mnogo mentalne snage i, naravno fizičke, a opet, s druge strane, ne možete stalno da stojite na nogama jer biste se umorili i pregoreli, već onako malo nađete vremena da se opustite", rekla je naša proslavljena karatistkinja i dodala:

"To je taj jedan japanski način razmišljanja, zen. Način na koji  se borite, s jedne strane i dajete svoj maksimum, a s druge strane ste opet u stanju pripravnosti. U izvođenju kata ste maksimalno opušteni, a spremni da reagujete u svakom času".

Autor: J.B.
Izvor/Foto: Prva.rs

Viber

Izvor: Svet Plus


>