Svet

Region

Umro Miki Runi, legendarni glumac holivudskih filmova

Miki Runi umro je u 93. godini nakon duge i teške bolesti, u svojoj kući u Los Anđelesu. Američki filmski glumac i zabavljač čija filmska, televizijska i pozorišna karijera započinje u ranom detinjstvu snimio je preko 200 filmova i ženio se čak osam puta.

Umro Miki Runi, legendarni glumac holivudskih filmova



Glumac je tokom svoje karijere svojio brojne nagrade, uključujući Oskara, Zlatni globus i Emi. Najpoznatiji po tumačenju lika Endija Herdsija u filmovima za decu iz 1930-ih, Runi ima tako dugu glumačku karijeru da je zbog nje ušao u Guinnessovu knjigu rekorda Poznat po burnom privatnom životu koga su oobeležili brojni, ali uglavnom kratkotrajni brakovi, smiriose nakon venčanja za Džen Čemberlin1978. godine.

Runi je priznao kako je zbog slave bio prisiljen da rano odraste pa je tako izjavio kako se sa 30 godina osjećao kao 100-godišnjak. Početkom 60-ih zbog raskošnog je životnog stila i brojnih alimentacija proglasio je bankrot, ali je krajem 70-ih godina ponovno je zasijao na velikim ekranima.

Jedan od najpoznatijih Runijevih filmova bio je "National Velvet" sa Elizabth Tejlor koji je lansirao tada 12-ogodišnju glumicu. Glumio je i ljubomornog i zajedljivog komšiju gospodina Juniošija u kultnom filmu "Doručku kod Tiffanyja". Vreme i mesto sahrane legendarnog glumca biće naknadno objavljeno.

Autor: J.B.
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>