Ostalo

Sme�no

Olimpijske povelje usaglašene: 22. Zimske olimpijske igre u Sočiju počinju danas!

Na temu Olimpijske povelje na koju podseća i najveći pretraživač, sve ljubitelje zimskih sportova ćemo obradovati informacijom da 22. Zimske olimpijske igre u Sočiju zvanično počinju danas u 17 sati.

Olimpijske povelje usaglašene: 22. Zimske olimpijske igre u Sočiju počinju danas!



Svečano otvaranje 22. Zimskih olimpijskih igara u ruskom gradu Sočiju, uz ceremonijalni čin, zakazano je za danas, 7. februar, sa početkom u 17 sati po srednjeevropskom vremenu, kada će se sve zemlje učesnice predstaviti u tradicionalnoj ceremoniji. Olimpijci Srbije otputovali su u Rusiju 3. februara i daće sve od sebe da dostojno predstave našu zemlju.

"Olimpijada 2014" dešava se od 7. do 23. februara, kada će biti održano i 28 takmičenja u 15 sportova. Grad domaćin je Soči i ovo je prvi put da Rusija kao samostalna država organizuje Zimske olimpijske igre.

Osim simpatičnog obeležavanja uz google-doodle koji stoji na naslovnoj stranici najvećeg web pretraživača Google, ispisana je i poruka: "Bavljenje sportom je ljudsko pravo. Svaki pojedinac mora imati mogućnost da se bavi sportom bez diskriminacije bilo koje vrste i u Olimpijskom duhu, što zahteva uzajamno razumevanje uz prijateljski duh, solidarnost i fer-plej".

I Olimpijski komitet Srbije uputio je sličnu poruku: "Cilj Olimpijskog pokreta je da doprinese izgradnji mirnog i boljeg sveta obrazovanjem mladih kroz sport bez diskriminacije bilo kakve vrste, a u duhu prijateljstva, solidarnosti i fer-pleja".

Autor: B.B.
Foto: MOK/oks.org.rs

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>