Region

Svet

Sud: Navodi Maje Nikolić nisu tačni

Nakon što je Maja Nikolić nekoliko dana javno komentarisala sudski postupak koji je u toku, a u kome joj oduzimaju sina Lazara i starateljstvo pripada njegovom ocu, oglasio se i sam sud, odnosno portparolka Ivana Ramić.

Sud: Navodi Maje Nikolić nisu tačni



Maja Nikolić ipak dobila još jednu šansu da se izbori za starateljstvo nad sinom
Predmet je nakon stupanja na snagu nove mreže sudova pripao Drugom osnovnom sudu, shodno teritorijalnoj nadležnosti i dodeljen je u rad novom sudiji, precizirala je za Tanjug portparol suda Ivana Ramić.

Ona je istakla da je Vrhovni kasacioni sud potvrdio odluku Prvog osnovnog suda koju je donela sudija Tatjana Jeremić, da starateljstvo nad detetom pripadne ocu. Dalji postupak se vodi kako bi se opredelio način viđanja majke sa detetom”, naglasila je Ramićeva i dodala da će dalje u tom postupku odlučivati sudija Drugog osnovnog suda Sanja Bukva kojoj je taj predmet dodeljen u rad.

Maja Nikolić i nakon žalbi izgubila starateljstvo nad sinom: Neću odustati od ove nepravde!
Inače, kako je ukazala, predmeti iz porodičnih odnosa nisu javni, jer zakon na taj način štiti interese deteta, a sudije koje u njima postupaju su posebno obučene za rad s obzirom da je reč o izuzetno osetljivoj materiji. Ramićeva je posebno naglasila da su sudije zakonom obavezane da se u tim postupcima rukovode isključivo interesima deteta prilikom donošenja odluke o starateljstvu.

“Sve uvrede i ostali kometari Maje Nikolić u odnosu na rad suda i sudija su zlonamerni i netačni”, navela je Ramićeva i upozorila da su uvreda kao i nedozvoljeno komentarisanje sudskog postupka zakonom propisani kao krivična dela. U Srbiji je 1. januara stupila na snagu nova mreža sudova, prema kojoj su iz Prvog osnovnog suda formirana još dva nova suda, a sudije i predmeti su rasporedjeni prema teritorijalnoj nadležnosti.

Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus


>