Svet

Region

Džet Li boluje od hipertireoze: Imam bolove, ali ne patim

Džet Li, heroj akcionih filmova, otkrio je da boluje od poremećaja tiroidne žlezde. Majstor borilačkih veština kaže da je odlučan da se bori, da ima bolove, ali da ne pati.

Džet Li boluje od hipertireoze: Imam bolove, ali ne patim



Junak brojnih akcionih filmova, poznat po kung fu veštinama, izneo je pojedinosti o svom zdravstvenom stanju tokom snimanja emisije za talente u kojoj je član žirija. Pedesetogodišnji glumac je rekao da se ugojio, što se moglo i primetiti.

"Debeo sam, nemam vremena da smršam. To je činjenica!", našalio se Li, objasnivši da ne može da trenira dok je na terapiji.

Preaktivna tiroida ili hipertiroidizam izaziva promene u metabolizmu i srčanom ritmu, ali se uglavnom drži pod kontrolom lekovima. Li, kome je dijagnoza uspostavljena 2010, kazao je da ozbiljno shvata svoju bolest.

"Ja sam običan momak, nisam ni Vong Fej Hung ni Huo Juan Ðia (kung fu junaci koje je igrao na filmu). Nisam heroj već neko poput vas", naveo je on.

Priznao je da postoje trenuci kada nije siguran da će moći da nastavi sa radom, ali da je odlučan da istraje. "Imam bolove, ali ne patim. Srećan sam", rekao je Li.

Li, koji je kao dečak bio šampion borilačkih veština, počeo je da se bavi glumom 1980-ih godina. Proslavio se filmovima "Bilo jednom u Kini", a pojavljivao se i u filmovima "Smrtonosno oružje 4", "Romeo mora da umre" i "Plaćenici 2".

Autor: T.I.
Izvor: Tanjug
Foto: ScreenShot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>