Ostalo

Sme�no

Najpametniji ključ svih vremena otvara vrata BMW-a i8, ali radi još mnogo toga!

Ekološki-prijateljski automobil BMW i8 možda će se pohvaliti još jednom karakteristikom koja će oduševiti potencijalne kupce: "pametni" privezak za ključeve, koji izgleda, ali i funkcioniše, kao nijedan drugi ključ do sada!

Najpametniji ključ svih vremena otvara vrata BMW-a i8, ali radi još mnogo toga!



Naime, insajder u BMW kompaniji podelio je sliku koja pokazuje kako bi pametni ključ za i8 mogao da izgleda. Sudeći po slici, ključ bi posedovao svoj sopstveni LCD ekran koji bi pokazivao najrazličitije korisne informacije, kao što su stanje goriva, vreme kada je gorivo poslednji put natočeno, ili pak kilometražu koju vozilo može preći pre no što dopuna goriva postane nužna.

Ni to nije sve. Elem, postoje indikacije da bi ključ za BMW i8 mogao imati i tastere koje bi korisnik prilagodio svojim potrebama, i koji bi aktivirali određene funkcije.

Inače, u današnjem svetu ispunjenom najrazličitijim "pametnim" uređajima koji koriste displejove raznoraznih i tipova i veličina, "pametni" ključevi i "pametniji" automobili ne bi trebalo nikog da iznenade. Kakogod, koncept  ključa za BMW i8 tek treba da bude potvrđen od nemačkog proizvođača automobila.

Autor: T.I.
Foto: bmwblog.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>